سخن آموزی در کودکان
به جای قصه خواندن برای کودکانتان با آنها حرف بزنید
به کودکان خود اجازه دهید افکار درون ذهنشان را بیرون بریزند
حتی اگر در حد چند کلمه بیمعنی است
صحبت کردن با کودکان در هنگام خواب بسیار بیشتر از قصه خواندن قدرت تکلم آنها را افزایش میدهد. روانشناسان و متخصصین کودک میگویند صحبت کردن با کودکان در هنگام خواب بسیار بیشتر از قصه خواندن قدرت تکلم آنها را افزایش میدهد. در صورتی که با کودکان درهنگام شب سخن بگویید قابلیت تکلم آنها تا ? برابر بهتر از حالتی که برای آنها داستان میخوانید رشد پیدا خواهد کرد. حتی اگر کودک شما سن کمی دارد و قادر به حرف زدن نیست زمانی که صدای شما را میشنود و سعی میکند به گونهای به آنها پاسخ دهد مهارتهای زبانی و تکلمی او به طرز شگفت آوری رشد میکند.
نکته جالب توجه این است که بین سنین صفر تا ? سال تماشای تلویزیون تقریباً هیچ تأثیری، نه مثبت و نه منفی، برروی قابلیتهای تکلمی کودکان ندارد. از صدها سال پیش والدین برای کمک به خوابیدن کودکان یا ارتباط برقرار کردن با آنها در هنگام شب برای آنها قصه میگویند. اگر چه بسیاری از متخصصان کودک این روش را برای بهبود تکلم کودکان مفید میدانند اما صحبت کردن با کودکان به مراتب تأثیر بهتری روی آنها دارد.
دانشمندان آمریکایی در تحقیقات خود متوجه شدند: بسیاری از والدین برای رشد قدرت ذهنی کودکان کتاب را انتخاب میکنند و گاهی این کار را در نهایت دقت و وسواس انجام میدهند تا بهترین تأثیر را روی کودک خود داشته باشند اما حتی بهترین کتابها هم تأثیر بسیار کمتری از یک مکالمه کوتاه کلمه به کلمه بین کودک و مادر دارد. دکتر فردریک زیمرمن از دانشگاه UCLA گفت: بسیاری از متخصصان والدین را تشویق میکنند تا برای کودکان خودشان قصه بخوانند تا به این ترتیب علاوه بر ایجاد حس آرامش در کودک او را با لغات و اصطلاحات جدید آشنا کنند. اما با این روش نقش کودک در تبادل اطلاعات نادیده گرفته میشود و به این ترتیب کودکان ما به اندازه کافی سخن نمیگویند.
محققین در طی یک بررسی ??? کودک را بین سنین ? تا ? سال مورد مطالعه قرار دادند و سعی کردند تأثیر عوامل مختلف مانند صحبت کردن آنها با والدینشان، با دیگر کودکان و تماشای تلویزیون را بر قدرت تکلم کودکان بسنجند. بعدها از این کودکان آزمایشاتی به عمل آمد تا قدرت تکلم و زبانآموزی آنها در سنین اولیه زندگی مورد بررسی قرار گیرد. در پایان مشخص شد کودکانی که درهنگام شب و قبل از خواب با پدرو مادر خود صحبت میکنند نسبت به کودکانی که فقط قصه گوش میدهند تا ? برابر بهتر سخن میگویند. آنها لغات بیشتری را میدانستند، بهتر از کلمات استفاده میکردند و اشتباهات کمتری در صحبت کردن خود داشتند. شاید یکی از دلایل آن این است والدین در هنگام سخن گفتن با کودکانشان اشتباهات آنها را تصحیح میکردند. چه کودکانی که به داستان گوش میکردند هم در قابلیت سخن گفتن خود رشد کرده بودند اما میزان آن چندان قابل توجه نبود. کودکانی هم که قبل از خواب به تماشای تلویزیون میپرداختند تقریباً هیچ پیشرفتی از خود نشان ندادند و قدرت تکلم آنها تغییر چندانی نکرد. مطالعات کارشناسان نشان داد کودکان طی یک روزبه طور متوسط نزدیک به ?? هزار لغت جدید را از طریق والدین خود میشنوند و همچنین نزدیک به ??? بار با والدین خود به طور مستقیم گفتوگو میکنند. والدین باید از این فرصتها نهایت استفاده را ببرند و با تصحیح اشتباهات کودکان و معرفی لغات جدید به آنها قدرت مکالمه کودکانشان را تا حد ممکن بالا ببرند. فقط صحبت کردن صرف با کودکان کافی نیست و والدین باید تلاش کنند کودک خود را به حرف زدن تشویق کنند.به کودکان خود اجازه دهید افکار درون ذهنشان را بیرون بریزند حتی اگر در حد چند کلمه بیمعنی است.
منبع: تبیان تبریز
اشکهای این دختر بچه تبدیل به قطعات به طول ? تا ? میلیمتری و قطر ? میلیمتر از شیشه میشوند. در حال حاضر پزشکان و متخصصان در حال معاینه و پیگیری بیماری این دختربچه هستند
نصب این توالت ها در این تفریحگاه که با الگو برداری! از توالت های خارجی ساخته شده در حالی صورت گرفته است که نه تنها بر خلاف دستورات دین مبین اسلام است بلکه از لحاظ عرفی و نیز دلایل پزشکی نیز مطرود شده است.گفتنی است این توالت ها بدون هرگونه پوشش و یا محافظ رایج است.
گفتنی است تفریحگاه مذکور که “آفتاب”و “مهتاب” نام دارد، از چند کیلومتر مانده به آن تابلوهای راهنمایی بسیاری برای تبلیغ آن نصب شده است.
رسانههای ایالات متحده آمریکا اعلام کردند: چاقی و اضافه وزن بسیار زیاد برخی از مسافران معضل بسیار عجیبی برای شرکتهای هوایی در این کشور به وجود آورده است. به طوری که اکثر این مسافران بر روی صندلیهای هواپیماها جا نمیشوند!
یکی از روزنامههای آمریکا نوشت: بر اساس یک تصویر گرفته شده از یک مسافر چاق که مسافر یکی از شرکتهای هوایی در این کشور بود، مشخص شد که این فرد به دلیل اضافه وزن بسیار زیادش قادر نیست بر روی صندلی جا شود و خود را به سختی بر روی صندلی هواپیما جا کرده است.
شبکه گزارش شبکه خبری فاکس نیوز آمده است: این تصویر که توسط یکی از مسافران این شرکت هوایی گرفته شده است، در اکثر وب سایتها، وبلاگها و چند روزنامه در آمریکا منتشر شده و به این مساله اشاره دارد که این شرکتهای هوایی هیچ راهکاری برای این افراد بسیار چاق و دارای اضافه وزن ندارند.
به گزارش این شبکه خبری، چنین مساله پیش پاافتادهای بسیار خندهدار و مضحک است و شرکتهای هوایی آمریکا باید برای حل این مساله و اختصاص یک جایگاه مخصوص برای افراد چاق و دارای اضافه وزن فکری کنند.
ای خداوند
به عوام ما علم، به روشنفکران ما ایمان،به نومیدان ما امید،به محافظه کاران ما گستاخی،به خاموشان ما فریاد، و به مردم ما خودآگاهی ببخش
دکتر شریعتی
5. بردبارى
تصوّر اینکه درعصر ظهور کارها، خود به خود به سامان مىرسد وبدون تحمّل مشقّتها، کاستىها و کژىها، از جامعه رخت بر مىبندد و از همان ابتدا، همه غرق رفاه و لذّت مىشوند؛ خیال خام و تصوّر باطلى است. مفضل بن عمر مىگوید: نزد امام صادق علیه السلام بودم؛ از سبب ناراحتى و غمگینى من پرسیدند. عرض کردم: به وضع بنى عباس و حکومت و جبروت شان مىنگرم. اگر این حکومت براى شما بود، ما نیز همراه شما بودیم و از آن بهره مىبردیم. حضرت فرمودند: "اى مفضل! بدان که اگر چنان مىشد، شبها، کارى نبود جز سیاست و تدبیر امور مردم و روزها، جز درگیر کار مردم بودن، غذاى نامطبوع وناگوار و لباس خشن مانند علىعلیه السلام، و الاّ آتش بود و دوزخ".(32)
به راستى مگر مى شود امام مهدى علیه السلام خود، لباس خشن بپوشد و طعام ناگوار بخورد: "ما لباس القائم الا الغلیظ و ما طعامه إلا الجَشِب"؛(33) ولى یاران و همراهانش غرق رفاه و خوشى باشند؟".
امام علىعلیه السلام در وصف یاران مهدىعلیه السلام مىفرماید: "إنَّه یأخذ البیعة عن أصحابه أنْ لا یکنزوا ذهباً و لا فضّة و بُرّاً و لا شعیراً و یلبسون الخشِن من الثیاب؛(34) او از یارانش بیعت مىگیرد که طلا و نقرهاى نیندوزند و گندم و جویى ذخیره نکنند و لباس خشن بپوشند و... ".
آنان، در راه تحقّق آرمانهاى جهانى امام مهدىعلیه السلام، مشکلات و مصائب فراوانى را به جان مىخرند؛ ولى از سر اخلاص و تواضع، عمل خود را هیچ مىپندارند و به جهت هجوم سختىها و تحمّل مشقتها، بر خداوند منت نمىگذارند: "قوم لم یمنُّوا على الله بالصبر"(35) و از اینکه نقد جان خویش را در کف اخلاص نهاده، تقدیم آستان دوست مىکنند، هرگز به خود نمىبالند و آنرا بزرگ نمىشمارند: "و لم یستعظِموا بذلَ أنفسهم فی الحق".(36)
مهدى یاوران/ نصرت الله آیتى
مقدمه
هر جنبش و انقلابى، به یاران و همراهانى نیاز دارد؛ یارانى که ستونهاى انقلاباند و سنگینى آن را بر دوش مىکشند. سستى و استوارى هر یک از این دو، با سستى و استوارى دیگرى ارتباطى تنگاتنگ دارد؛ یعنى، هر اندازه حجم بناى انقلاب کمتر باشد، پایههاى آن از استحکام کمترى برخوردار خواهد بود و به هر میزان که آن بنا، بلندتر و گستردهتر باشد، به ستونهاى محکمترى نیاز خواهد داشت. ما با نگاه به حجم و گستردگى این بنا، مىتوانیم دریابیم بر چه ستونهایى افراشته شده است؛ همچنانکه با تأمّل در اهداف و غایات آن نیز مىتوانیم، میزان و حجم ابزار و وسایل مورد نیاز و نیز پدیدآورندگان آنرا گمانه زنیم.
در این نوشتار، بهدنبال تبیین ویژگىهاى یاوران امام مهدى علیه السلام و همراهان او هستیم؛ کسانى که در حرکت جهانى او، به مثابه بازوان نیرومند آن حضرت، در خدمت او و اهداف او هستند.
این نوشتار دو نتیجه اساسى در پى خواهد داشت:
اوّل اینکه دانستن این ویژگىها، مىتواند مقیاسى براى محک زدن خود و اهداف خود و معیارى براى فهم میزان قابلیت ما، در همراهى با حضرت و جهاد در رکاب او باشد. ما همیشه، منتظر رؤیت خورشید بودهایم و شاید فردا، روز موعود باشد! آیا ما خود را براى آن روز مهیا کردهایم؟ با فهم این ویژگىها، مىتوانیم دریابیم که پاى رفتن این راه را داریم یا نه و در آن روز موعود در کنار حضرتیم یا در مقابل او.
ثمره دوم، زمینه سازى براى ظهور است. توضیح اینکه فرا رسیدن روز سراسر مبارک ظهور، بسته به دو عامل اساسى است که منطقاً، با فقدان هر کدام از آنها، قیام حضرت، بىنتیجه خواهد بود:
1. وجود زمینه مردمى؛ اگر در مردم، احساس نیاز به امام شکل نگیرد، وقتى او بیاید، قدرش را نخواهند دانست و به راحتى او را تنها خواهند گذاشت؛ بلکه شاید علیه او شمشیر نیز بکشند، همانگونه که اغلب مردم با پیشوایان معصوم پیشینعلیهم السلام چنین کردند.
2. فراهم آمدن یاران، همراهان و همرزمانى کارآمد و توانمند که با فقدانشان، کار حکومت، هدایت و رشد به سامان نخواهد رسید. دانستن ویژگىهاى یاران حضرت و تلاش در راه کسب آنها، در واقع تلاش براى زمینه سازى ظهور و فرا رسیدن آن روز مبارک است. در روایات، گرچه از این صفات، به عنوان ویژگىهاى یاران حضرت یاد شده است؛ امّا بدون تردید یکى از پیامهاى این روایات، بر شمردن شرایط آرمانى یک منتظر است. اهدافى که یک منتظر واقعى باید براى خود ترسیم کند و تمام توان خود را در راه رسیدن به آنها بهکار بندد و اوجهایى که یک شیعه در تمام قرنها و عصرها باید بدانها چشم دوخته، خود را در مسیر دست یافتن بدانها قرار دهد.