هرگاه مؤمن خود را از دنیا خالی کند، والا گردد وشیرینی دوستیِ خدا را دریابد و از نظر اهل دنیا، گویی دیوانه به شمار آید؛ حال آن که شیرینیِ دوستی خدا، با آن مردم درآمیخته است و در نتیجه، به غیر از او نمی پردازند.با خودم را از دل هایشان برخواهم کَند . [امام صادق علیه السلام]
مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار
برگزاری المپیک ریاضی در کلاس درس
شنبه 90 اردیبهشت 17 , ساعت 10:55 صبح  

المپیک ریاضی وعلوم درکلاس درس

آیا می توانیم به کالبد خشک درس ریاضی وعلوم روح بدهیم؟ وعلوم رابه واقعیت های زندگی ارتباط دهیم؟ چگونه/

 فعالیت های این بخش ؛ در زمینه "اندازه گیری " درس ریاضی پایه های چهارم وپنجم ابتدائی و " یکای" درس علوم تجربی پایه اول راهنمایی می باشد.در این رویداد؛ ریاضی وعلوم جان می گیرند وبه تفریح وشادی بدل می شوند.

روش کار : مرحله اول) دانش آموزان را به پنج گروه تقسیم می کنیم.سپس به گروه؛ نظیر برگه زیر را می دهیم. در مرحله اول از اعضای گروه می خواهیم اندازهای هر ریف جدول راخوانده و در ستون یک جدول علامت + یا – بنویسند بطوریکه اگربه نظر گروه اندازه واقعی است علامت + بزنند واگر اندازه نوشته غیر واقعی باشد علامت – می نویسند.

مرحله دوم) دراین مرحله از اعضای گروه می خواهیم که در ستون دوم جدول حدس وگمان خود را بنویسند(درصورت – زدن).

مرحله سوم) اکنون ابزار اندازه گیری مورد نظر راداده واز اعضای گروه می خواهیم با آزمایش واندازه گیری ؛ پاسخ درست وقطعی را درستون سوم جدول بنویسند.

مرحله چهارم) اکنون می خواهیم در ستون چهارم اختلاف حدس وگمان خود را با آزمایش ستون سوم را باعمل تفریق بدست آورند.

مرحله پنجم) درپایان می خواهیم کار خود راارزشیابی کرده وبه خود نمره بدهندوکار خود رابا گروه تحلیل کنند وعلت اشتباهات خود را بررسی کنند.سپس گروه ها می توانند کار خور را در قسمت تحقیقات تابلو بچسبانند.

جدول نمونه زیر را معلم می تواند به تعداد گروه ها کپی ودر اختیار آنها قرار دهد ویا گاهی معلم می تواند مبحث چند درس مربوط " یکا " در س علوم تجربی (نیرو- جرم – مسافت – زمان) را در چهار جدول جداگا نه نوشته وبه تعداد گرو ها کپی کند بطوریکه هر گروه چهار جدول راداشته باشد سپس جداول را به گروه ها بدهید ووسایل اندازه گیری هر جدول ( نیروسنج- ترازو- خط کش- تایمر) را نیز به آنان بدهید و درصورت کم بودن وسایل ؛ گروها؛ و.سایل را به همدیگر بدهند.

 

اختلاف

آزمایش

حدس شما

    +یا-

اندازه های داده شده ( این اندازه ها شاید غلط باشد –شناسایی کنید.)

 

 

 

 

1-            1- طول تخته سیاه کلاس ما 400 سانتیمتر است.

 

 

 

 

     2-طول یک خودکار 18 سانتیمر می باشد.

 

 

 

 

     3-قد دوست ما درگروه یک متر و20 سانتیمتر است.

 

 

 

 

   4-طول کلاس ما 6 متر و10 سانتیمتر می باشد.

 

 


نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
راهکارهای عملی برای یادگیری دروس ریاضی وعلوم
شنبه 90 اردیبهشت 17 , ساعت 10:41 صبح  

همین حالا بنویس(نقش نوشتن دریادگیری ریاضی وعلوم)

 

نوشتن »توان بیان«خود» است.خود مجموعه ای است از دانستنیها،آگاهیها، بینشها وطرز تلقی هایی که دراثر یادگیری انجام شده ،بدست می آید.اگر ما یاددهندگان،بتوانیم به یادگیرندگان خود یاد بدهیمفبه آنچه یاد می گیرندفبیندیشند واندیشه شان رابیان کنند،به سخنی دیگرف«خود» رادریادگیریهایشان دخالت دهند،هیچ وقت آموخته ها رااز یاد نخواهند بردفیاآنچه رایاد می گیرند، سرسری نخواهند انگاشت.


 

 

 

ما معلمان،نمونه های زیادی داریم که دانش آموزانمان می فهمند ویاد می گیرند؛ولی نمی توانند آنچه راکه یاد گرفته اند، بیان کنند وبموقع سود ببرند. دراین صورت،باید اعتراف کنیم که آنها نفهمیده اند،ویایادگیریهای موفقیت آمیزی نداشته اند.


 

یکی از راهکارها ی عملی وقابل اجرا توسط«جینین ریان» استادتعلیم وتربیت دانشگاه اریزونا است. این مقاله باعنوان«همین حالا بنویس» درماهنامه حرفه ای معلمان آمده است؛


 

ترفند«همین حالا بنویس» برنامه ای است به منظور نوشتن برای یاد گرفتن درسهای ریاضیات وعلوم.برنامه ای که فقط چند دقیقه وقت کلاس رامی گیرد؛اما به طور معنا داری ،هم به نفع شاگردان وهم به سود معلمان است.این ترفند، نه تنها این فرصت را برای دانش آموزان فراهم می کند تا به مبادله اندیشه ها وباورهای خود بپردازند؛بلکه علاقه آنها را نسبت به موضوعی که یاد می گیرند،افزایش می دهد.


 

روش اجرا: معلم وقتی وارد کلاس شد بلافاصله یک سوال را روی تخته سیاه می نویسدواز شاگردان می خواهد به تنهایی براساس درسهای گذشته یا تجربه وذهن خود پاسخ کوتاهی به آن بدهند.پاسخ دادن به این پرسش وقت زیادی نمی گیرد،درست همان زمانی است که معلم می تواند علاوه بردیده بانی پیشرفت یادگیری دانش آموزانفبه حضور وغیاب آنها یا آماده کردن وسایل درس جدید(اکثر معلمان علوم در شروع کلاس برای آماده کردن وسایل باشلوغی کلاس مواجه هستند) وسایر کارهایی را که برای درس جدید لازم است،انجام دهید.وقتی بچه ها نوشتن راتمام کردند،معلم از چند نفر می خواهد داوطلبانه پاسخشان را بخوانند.معلم بطور پراکنده نیز از چند نفر می خواهد تا نوشته خود رابخواهند.باید توجه کرد که هر نوع امتیاز منفی یا مثبت ویانقد پاسخ ها در اجرای این برنامه ممنوع است. درانتها، بچه ها نوشته هایشان را نزد خود نگه می دارند تا سر فرصت خودشان کار خود رابازبینی کنند.


 

اگر هدف معلم درارائه سوال ،سنجش خود درمورد درس گذشته باشد که معلم بخوبی متوجه می شود که آنها درس گذشته را چقدر فهمیده اند (ارزشیابی ورودی) اما اگر هدفش تشخیص سطح کلاس برای موضوع جدید باشد متوجه می شود که شاگردان نسبت به موضوع جدید تا چه سطحی اطلاع دارند(ارزشیابی تشخیصی)


 

 


 

پرسشهای خوب آنهایی هستند که بتوانند جوی بوجود آورند که درآن دانش آـموزان قادر باشند موضوع را بازندگی روزموره خود ارتباط دهند واین ارتباط راباتمام وجود حس کنند.پرسشهای معلم باید«نظر مدار » باشد این پرسشها سبب می شوند بچه ها عقیده ونظر های خودشان رامهم بشمارند.به این ترتیب احساس مثبت بیشتری نسبت به ریاضی وعلوم به دست می آورند.( چه برای درس های گذشته وچه درس جدید)


 

نمونه سوالات: - اگر کشاورز بودید ومی توانستید هر بذری بکارید.کدام یک راانتخاب می کردید؟چرا؟


 

-اگر درجزیره ای به دام بیفتید وبتوانید هر عنصری از جدول عناصر انتخاب کنید کدام راانتخاب می کردید؟ چرا؟


 

- صدای مورد علاقه شما کدام است؟ چرااین صدا راانخاب کرده اید؟


 

-مساحت روی میز ی که نشته اید را چگونه بر آورد می کنید؟


 

-یک نمونه واقعی از زندگی خود یگوئید که ضرب درآن نقش داشته است؟


 

گرچه می توان این روش را برای دروس دیگر نیز یکار برد


 

یاد دادن برای یاد گرفتن   نویسنده :دکتر علی رئوف

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
نظام آموزشی کشور های مختلف
شنبه 90 اردیبهشت 17 , ساعت 10:36 صبح  

آرژانتین 

 نظام آموزشی آرژانتین شامل دوره ابتدایی ، دوره متوسطه پـایه ،‌ دوره متوسطه عالی و آموزش عالی می گردد . دوره ابتدایی برای کودکان 6تا 12 ساله و بصورت اجباری می باشد . بیــشتر دانش آموزان دوره ابتدایی یا در نوبت صبح و یا در نوبت بعد از ظهر تحصیل می کنند .

 

دوره ابتدایی از سال 1978 بصورت غیر متمرکز و توسط دولتـــهای استانی اداره می شوند . وزارت آموزش و پرورش در سال 1993 لایحه ای را تقدیم کنگره کرد که بر اساس آن دوره متوسطه نیز بصورت غیر متمرکز اداره خواهد شد . دوره متوسطه گروه سنی 13 تا 17 سال را در بر می گیرد.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
نظام آموزشی کشور های مختلف
شنبه 90 اردیبهشت 17 , ساعت 10:31 صبح  

استرالیا 


 

در استرالیا آموزش برای کودکان گروه سنی 6 تا 15 سال ( در ایالت تاسمانیا تا 16 سال) اجـباری است و کلیه کودکان این گروه سنی در مدرسه حضور دارند . اکثر بچه ها ، دوره دبستان را در 5 سالـــگی آغاز می کـــنند . اکثر بچع عای 4 ساله نیز در کودکستانهایی که با حمایت مالی دولت ایجاد می شود بصورت پاره وقت ، حضور می یابند . بسیاری از کودکان 3 ساله در مراکز آموزشی قبل ازدبستان ثبت نام می شوند . اما هزینه تحصیل آنها تماما توسط خانواده ها تأمین می شود . 


 

طول دوره ابتدایی در ایالات مختلف متفاوت است و ممکن است 6 یا 7 سال باشد . د رسال 1993 حدود 25 درصد دانش آموزان دوره ابتدایی در مدارس خصوصی تحصیل می کردند . تمام مدارس دولتی و اکثر مدارس خصوصـــی بصورت مـختلط اداره می شوند . دانش آموزان دوره ابتدایی روزانه 5 ساعت و در سال حدود 200 روز تحـــصیل می کنند . طول دوره متوسطه در ایالات مختلف متفاوت و 5 با 6 سال می باشد . دانش آموزان معمولا دوره متوسطه را از سن 12 سالگی آغاز می کـنند . بر اساس آمار 1993، 77 درصد دانش آموزانی که دوره متوسطه را آغاز می کنند می توانند به پایه آخر متوسطه برســند . تقریبا تمام مدارس متوسطه دولتی بصورت مختلط می باشند ،‌اما اکثر مدارس خصوصی بصورت مــجزا می باشند . حدود 30 درصد دانش آموزان متوسطه در مدارس خصوصی تحصیل می کنند . دانش آموزان دوره متـوسطه روزانه حدود 5/5 ساعت و در سال حدود 200 روز تحصیل می کنند . 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
چگونه نقاشی کودکانمان را تفسیر کنیم؟
پنج شنبه 90 اردیبهشت 15 , ساعت 8:8 صبح  

رابطه نقاشی و هوش

 

چگونه نقاشی کودکان را تفسیر کنیم؟

 

بچه ها معمولا در یک سالگی قلم به دست می گیرند و با آن به کاغذ ضربه می زنند، بدون آنکه بتوانند اثری روی کاغذ به جا بگذارند....

کم کم در سنین ?? تا ?? ماهگی، موفق به کشیدن خطوط می شوند و میل ذاتی شان به اثر گذاری و لذت بردن از کارهای خودساخته، مهم ترین عامل در بروز شکل گیری این خطوط است. به مرور زمان، آن خط خطی های اولیه، معنا و مفهوم بیشتری پیدا می کند و در حدود ? سالگی، دیگر خط نگاری کودک فقط برای لذت بردن از حرکت یا فشار مداد روی کاغذ نیست؛ بلکه او سعی می کند با ترسیم تصاویر، احساسات درونی اش را متناسب با تجربه های زندگی کوتاه مدتش بروز دهد. از ?، ? سالگی به بعد نیز کودک قدرت و توجه بیشتری برای نظارت بر واقعیات بیرونی پیدا می کند و چون لغات بیشتری آموخته است، بهتر از قبل می تواند اختلاف اشیا را با هم دیگر درک کند. بنابراین نقاشی در این دوران، ترسیمی است از چیز هایی که برایش مهم اند؛ حتی اگر در واقعیت قابل رویت نباشند. در این باره با دکتر محمدولی سهامی، فوق تخصص روان پزشکی کودکان گفت وگویی کرده ایم که آن را می خوانید.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
آفتی به نام آفت
پنج شنبه 90 اردیبهشت 15 , ساعت 8:8 صبح  

آفتی به نام افت
نهاد آموزش و پرورش است که پایه‌های ضعف و قوت یک جامعه را پی‌ریزی می‌نماید. آموزش و پرورش، سرمایه‌گذاری درازمدتی است که با سایر نهادهای اجتماعی جامعه ارتباط متقابل دارد و بر همگان ثابت شده که تعلیم و تربیت، نجات‌دهنده هر جامعه از رکود و انحطاط و توسعه‌دهنده آن در جهت پیشرفت و ترقی است. همنوایی اجتماعی در هر جامعه‌ای در گرو تعلیم و تربیت رسمی و انتقال مواریث فرهنگی به نوباوگانی است که امروزه در مدارس گوناگون و براساس اهداف خاص و خط مشی‌های تعیین شده به وسیله برنامه‌ریزان، امیدوارانه به کسب و جذب این داده‌ها مشغولند.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
افت تحصیلی
پنج شنبه 90 اردیبهشت 15 , ساعت 8:8 صبح  

افت تحصیلی
افت تحصیلی دانش‌آموزان مقطع ابتدایی ممکن است علت‌های مختلفی داشته باشد. مهمترین این علت‌ها عبارتند از
?) کند ذهنی که ممکن است عامل وراثتی یا عامل محیطی اثرگذاشته باشد.
?) از دست دادن یکی از اقوام نزدیک
?) مشکلات خانوادگی یا متشنج بودن خانواده
?) نرسیدن ویتامین‌های کافی به بدن
?) ایجاد آلودگی‌های صوتی در منزل یا مدرسه
?) همنشینی با دوستانی که پایین‌تر از سطح خودش می‌باشد
?) زندگی کردن با افراد غیر از خانواده خودش
?) خستگی ناشی از رفت و آمد به مدرسه ?- مزاحمت مداوم یکی از همکلاسی‌‌ها
??) از بین بردن اعتماد به نفس و کوچک شمردن دوستان یا اولیای خود دانش‌آموز
??) برخورد نامناسب اولیا مدرسه یا دانش‌آموز
??) نداشتن بیان شیوای معلم. در این میان سه عامل وراثتی یا محیطی، کمبود یکی از والدین و از بین بردن اعتماد به نفس تاثیر بیشتری در این مساله دارند که در ذیل آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   26   27   28   29   30   >>   >
درباره وبلاگ

مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار

حمید امامی راد
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 10 بازدید
بازدید دیروز: 42 بازدید
بازدید کل: 413795 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
وضعیت من در یاهو
نوشته های پیشین

مرداد 89
شهریور 89
اردیبهشت 90
فروردین 90
بهمن 89
دی 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
شهریور 90
مهر 90
آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
شهریور 92
تیر 92
آذر 92
خرداد 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
شهریور 93
دی 93
خرداد 94
تیر 94
شهریور 94
لوگوی وبلاگ من

مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار
لینک دوستان من

دست خط ...
بسم الله العلی العظیم
فرج نزدیک است...
آموزشی - مذهبی
محمد قدرتی MOHAMMAD GHODRATI
ورزشهای رزمی
حرفهای آسمانی
ایستگاه عاشوراییان
مهدویت
*مظلومیت اهل البیت(علیهم السلام)*
بسیجیان عملیاتی
دکتر علی حاجی ستوده
طواف دل
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

17 راهکار ساده برای این که خیلی خیلی باهوشتر شوید
دو داستان عبرت آموز از نهج البلاغه
فضاهای متفاوت برای دوست یابی!
نکاتی برای داشتن یک خانواده اخلاقی
پوشش مادر در منزل چگونه باید باشد؟
ثواب شاد کردن کودکان
طالبان فرزند صالح بخوانند
[عناوین آرشیوشده]