روانشناسی بازی
انسان نیاز به حرکت و جنبش دارد و بازی بخش مهمی از این نیاز است. هر فرد برای رشد ذهنی و اجتماعی خود، نیازمند اندیشه و تفکر است و بازی خمیر مایه این تفکر و اندیشه است. آمادگی جسمی و روحی برای مقابله با مشکلات بخشی از فلسفه ی بازی کودکان است، بنابراین، بازی هر چه گسترده تر، پیچیده تر و اجتماعی تر باشد کودک از مصونیت روانی بیشتری برخوردار می شود. کشف دنیای اطراف بخش دیگری از فلسفه بازی است که کودک حس کنجکاوی خود را از این طریق ارضا می کند. بازی تن و روان کودک را ایمنی می بخشد و مسؤولیتهای اجتماعی و اقتصادی را که در آینده باید بدون کشید به او می آموزد. کودک با بازی کردن موقعیتی بدست می آورد تا اعتقادات، احساسات و مشکلات خود را پیدا کند و مهارتهای زندگی را بیاموزد.\" رابرت وایت\" میگوید: «ساعات زیادی را که کودکان صرف بازی می کنند نمی توان به هیچوجه تلف شده تلقی نمود، بازی ممکن است شادی بخش باشد ولی در دوران کودکی یک کار جدی است ». بدون تردید بازی بهترین شکل فعالیت طبیعی هر کودک محسوب میشود. تعـــــریف بـــازی : به هرگونه فعالیت جسمی یا ذهنی هدفداری که به صورت فردی یا گروهی انجام پذیرد و موجب کسب لذت و اقناع نیازهای کودک شود، بازی می گویند.
شاید یکی از دلایلی که تلاوت هر روزه سوره «یس» سفارش شده این است که هر روز این عهد مهم و حیاتی را به ما یادآوری کنند: از شیطان اطاعت مکن!
ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن و به فرموده اهل بیت(علیهم السلام) بهار آن است. اگر چه تلاوت آیات قرآن و حتی نگاه کردن به صفحات قرآن کریم نیز دارای اجر و پاداش الهی است؛ اما تدبّر در آیات قرآن دستور اکید خود قرآن و سفارش جدی پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) و ائمه اطهار(علیهم السلام) است، تا جایی که فرمودهاند در تلاوت قرآنی که همراه با تدبر نباشد، خیری نیست.
خواستم نوشته ام را با نام نامی خداوند جلیل آغاز کنم، این آیه قران فرا یادم آمد که:
هُوَ اللَّهُ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِکُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَیْمِنُ الْعَزِیزُ الْجَبَّارُ الْمُتَکَبِّرُ...( اوست خدای یگانه که هیچ خدای دیگری جز او نیست ، فرمانروا است ، پاک است ، ، عاری از هر عیب است ، ایمنی بخش است ، نگهبان است ، پیروزمند است ، با جبروت است و بزرگوار است)حشر/23)
دیدم که سلام نیز یکی از نام های نامی آن رب جلیل است. پس نوشته ام را به نام سلام، نام خدا آغاز می کنم:
وقتی دوستی را می بینی و به او می گویی «سلام علیک» در حقیقت می گویی دوست گرامی هیچ گزندی از جانب من متوجه تو نخواهد شد و تو از جانب من در امانی و هنگامی که آن دوست نیز پاسخ تو را داد و گفت «علیک السلام» او نیز در مورد تو همان حقیقت را گفته است.
سلام یعنی چه؟
پیشگیری از بوی بد دهان در روزه داران
سلامت نیوز : یک دندانپزشک با تاکید به ادامه فعالیت های دندانپزشکی از سوی بیماران در ماه مبارک رمضان گفت: به غیر از موارد اورژانسی مانند جراحی، بیماران برای رسیدگی به دندان های خود درمان را ادامه داده و می توانند روزه بگیرند.
دکتر منصوره میرزایی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با ایسنا ، مراجعه به دندانپزشکی و ادامه روند درمان بیماری های دهان و دندان در ماه مبارک رمضان را بلامانع دانست و افزود: انجام بسیاری از فعالیت های درمانی داندانپزشکی در این ماه از لحاظ شرعی امکان پذیر است به طوری که افراد می توانند به دندانپزشک مراجعه و روند درمان خود را سپری کنند.
این دندانپزشک افزود: به غیر از موارد اورژانسی ازجمله جراحی و کشیدن دندانها، پانسمان و بسیاری از فعالیتهای درمانی با رعایت بیشتر دندانپزشکان مبنی بر جلوگیری از ورود مواد به حلق بیمار و باطل نشدن روزه وی، قابل اجراست. علاوه بر این افرادی که به منظور درمان از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند، بسته به نوع آن می توانند ساعت مصرف آن را به ساعات بین افطار تا سحر تغییر داده تا بتوانند روزه بگیرند.
دکتر میرزایی با اشاره به استفاده از آب نمک برای پیشگیری از بوی دهان در وعده ی سحر گفت: برای پیشگیری از بوی دهان در طول روز، در وعده ی سحری باید از مصرف غذاهای با بوی خاص و برخی از غذاهای گوشتی پرهیز کرد و پس از صرف وعده غذا، باید به طور کامل و مناسب مسواک زده شده و از آب نمک به طور مرتب استفاده کرد همچنین افرادی که از شدت بوی دهان رنج می برند، می توانند از دهان شویه ها نیز استفاده کنند.
اخذ: جوان امروز
مقدمه:
از آن جا که پیشرفت روز افزون صنعت و تکنولوژی در جهان پهناور، رو به افزایش است نیاز و ضرورت و جایگاه ریاضیات ابتدایی بیشتر احساس می گردد. آموزش ابتدایی، در شکل گیری مفاهیم ریاضی نقشی اساسی دارد. کودکان لازم التعلیم با ورود به دوره ابتدایی با مفاهیم ریاضی آشنا می گردند. حال چگونه باید این مفاهیم در اذهان کودکان نهادینه شود. به شرایط موقعیت یاددهی، یادگیری بستگی دارد. کودکان در محیط کلاس می آموزند آنچه را در اختیار دارند. معلمان و دست اندرکاران نظام آموزشی باید مفاهیم ریاضی را ملکه ذهن کودکان سازند.
برنامه ریزی، تغییر کتب ریاضی، تغییر روش ها و متد تدریس از مهم ترین ارکان تدریس و نهادینه ساختن، مفاهیم ریاضی در دوره ابتدایی هستند که در این مقاله به آن ها می پردازیم.
? اهداف آموزش ریاضی در دوره ابتدایی
1) ایجاد توانایی برای انجام محاسبات عددی در زندگی روزمره
2) پرورش نظم فکری و درست اندیشیدن از طریق آموزش بکار بردن صحیح دانسته ها برای به دست آوردن نتیجه ها
3) ایجاد توانایی در انجام دادن محاسبات ذهنی و حدس و تخمین زدن کمیت ها در حدود نیازهای زندگی روزمره
4) آموزش ریاضیات مورد نیاز در رابطه با سایر دروس دوره ابتدایی
5) ایجاد توانایی در برآورد راه حل مسایل و حدس جواب آن ها
6) ایجاد توانایی درک محتوای ریاضی مسایل به قالب ریاضی در آوردن و حل آن ها
? نقش آموزش ابتدایی در شکل گیری مفاهیم ریاضی
? مفهوم آموزش ابتدایی
همه ما توانایی متمرکز شدن را داریم. نوشتن یک داستان ، نواختن پیانو یا مجذوب یک فیلم سینمایی شدن ، همگی به تمرکز نیاز دارند. ولی گاهی اوقات افکار شما پراکنده است و ذهنتان از موضوعی به موضوع دیگر کشیده میشود. در چنین مواقعی است که نیاز دارید یاد بگیرید چگونه حافظه خود را تقویت کنید؟ تقویت حافظه عبارت است از یادگیری های منظم ذهنی و مرتب کردن عواملی که یکباره به ذهن ما خطور میکنند.
اگر یک مطلب را سرسری بخوانید، تمرکز شما به راحتی برهم میریزد. در عوض برای هر قسمت ، سرتان را تکان دهید و به دنبال پرسش بگردید. برای این مرحله باید بگویید "چگونه میتوانم سطح فعالیتم را در حین مطالعه بالا ببرم؟" سپس مطالعه کنید تا جواب این پرسش را پیدا کنید. این کار ساده را انجام دهید. پرسشهایی که برای هر قسمت طرح میکنید مرکزیتی به افکار شما میدهند و باعث میشوند که روی مطلب مورد مطالعه مسلط شوید. همچنین هنگامی که درس میخوانید میتوانید لیستی از پرسشها را تهیه کنید و برای پیدا کردن جواب پرسشها ، به درس گوش دهید. هر از گاهی ، مکان خود را تغییر دهید. در جایی که خیلی سرد است، ننشینید. جا به جا شدن ، به حرکت خون در بدن کمک میکند و باعث میشود که اکسیژن بیشتری به مغز شما برسد و شاداب و سرحال باشید.
بارها با چنین پرسشهایی رو به رو میشویم. چگونه میتوان ریاضیدان شد؟ چگونه میتوان زمین شناس شد؟ چگونه میتوان فیزیک یا شیمی را خوب یاد گرفت. برخی از دانشآموزان و دانشجویان کتابهای درسی خود را با کوشش فراوان میخوانند و نوشتهها را خوب به یاد میسپارند، ولی سرانجام چندان پیشرفتی نمیکنند و در بهترین حالت تنها از عهده گذراندن امتحان برمیآیند. چه راهی میتوان یافت تا درسها را خوب فرا گیریم و از آنها بهره ببریم؟
یکی از پژوهندگان و ادبشناسان نامدار معاصر همیشه به دانشجویانش میگفت: " دانشجو برای اینکه در پژوهش و دانشپژوهی به جایی برسد باید مرض علم داشته باشد، مرضی که او را آزار بدهد و تا وقتی جواب آنچه را که میخواهد به دست نیاورده ، راحتش نگذارد. " این همان مرضی است که تا دم مرگ دست از سر ابوریحان بیرونی برنداشت و او در بستر مرگ از کسی که به دیدارش آمده بود درباره یک مسئله ریاضی میپرسید، این همان مرضی است که پاولف را وا میداشت در دم مرگ هم شاگردانش را گرد آورد و وضع و حال خود را در وقت رفتن جان از بدن برایشان بازگو کند، این همان مرضی است که دکتر بهمنیار پژوهشگر ایرانی را وا میداشت خود را تا گردن در میان شپشها قرار دهد تا کارایی واکسن تیفوس را امتحان کند. بیشک، بدون داشتن عشق و ایمان به علم نمیتوان از آن چندان بهرهای برد.