اما به راستی معنای تنبیه چیست و آیا برای یک تربیت موفق باید هرگونه تنبیهی را حذف کرد؟
پدر یا مادر به کودک خود علاقهمند است و میخواهد فرزندش به درستی تربیت شود، از اینرو ممکن است گاه دست به خشونت بزند، غافل از آن که این روش نمیتواند منتج به نتیجه دلخواه تربیتی شود و حتی در بسیاری از موارد اینگونه تربیت کارکردی منفی مییابد. به اعتقاد کارشناسان امور تربیتی ،تنبیه کودکان به معنای درست آن هم گاهی اوقات از سوی والدین ضروری است چون کودکان در سنین کودکی به علت ویژگیهای طبیعی این دوره، ممکن است مرتکب خطاهای زیادی شوند. در این صورت والدین بایستی آنها را راهنمایی کنند و درست و نادرست بودن آن کارها را با ملایمت به آنها گوشزد کنند ولی از سرزنش و ملامت و تنبیه بدنی آنها باید پرهیز شود. از سوی دیگر تربیت گاهی که منجر به تنبیه بدنی کودکان میشود در زمانی روی میدهد که آنها لجبازی میکنند و بنا به دلایلی کارهایی انجام میدهند که تا حدودی بر درست نبودن آنها آگاهی دارند. در اینجاست که آن تناقض شکل میگیرد وگرنه ما باید بپذیریم که رفتارهای اشتباه لازمه رشد کودکان است هرچند که نیازمند راهنماییهای سازنده بزرگترها نیز هستند.
یکی از اهداف مهم تربیتی این است که واکنشها سریع و منسجم باشند. همچنین یک رفتار مناسب باید بهطور تدریجی و گام به گام به کودک آموخته شود؛ بنابراین باید حوصله به خرج داد و زود خشمگین و عصبانی نشد.
بیشتر پدران نسل گذشته این رسم را نداشتند که گه گاه به تعویض پوشک بچه اقدام کنند یا اینکه شب ها برای کودکشان لالایی بخوانند تا خوابش ببرد. اغلب آن پدران بلد نبودند به بچه ها غذا دهند و در بیرون از منزل، خود را موظف نمی دیدند که کودک را در آغوش گیرند. آن پدرها، مهمترین نقش شان، نان آوری بود و در مواقع لازم، اقتدارشان برای کنترل بچه ها، نقش مهمی را ایفا می کرد. هرچند که شیوه رفتاری آنها از نظر روانشناسان و مشاوران تربیت، قابل قبول نبود اما آنها اینگونه زندگی می کردند و حفظ اقتدارشان از اهمیت زیادی برخوردار بود.
در شرایط فعلی، همه چیز به گونه ای دیگر شده است. به طوریکه نتایج تحقیقات نشان می دهند، که نقش پدر در تاثیرگذاری و شکل گیری شخصیت کودک، از اهمیت زیادی برخوردار است. باور داشته باشید که کودکان نسل امروز، بیش از هر زمان، نیازمند حضور گرم و صمیمی پدرانی هستند که برای کودکان خویش، ارزش و اهمیت ویژه ای قائل هستند.
انسان حریص هرگز احساس سیری و بی نیازی نخواهد داشت، اگر چه به تعبیر امام علی(علیهالسلام) صاحب تمام ثروتهای جهان باشد .
1- مانع حریت و آزادگی و مقاومت و مبارزه با دشمنان شده و ایستادگی در برابر تطمیع و تهدید قدرتمندان و ثروت اندوزان را غیر ممکن می سازد.
اینکه امیرالمؤمنین علی(علیه السلام) می فرماید: اگر تمامی دنیا را به من بدهند دانه ای را از دهان موری نخواهم گرفت و یا قدرت و حکومت را با لنگه کفش وصله داری مقایسه کرده و می فرماید: اگر با حکومت و قدرت نتوانم رضایت خدا را جلب کنم همان لنگه کفش وصله دار را بر حکومت و قدرت ترجیح خواهم داد، نمونه ای از فرهنگ علوی در بستر مبارزه با رذیله حرص و آز و طمع می باشد.
2- فرد طماع: در هر مرتبه و مقامی که باشد مورد استفاده ی ابزاری صاحبان قدرت و ثروت قرار می گیرد.
3- فرد طماع، حریص در برابر کج رویها، منکرات و انحرافات سکوت می کند.
تعلیم و تربیت عبادت است.
معلمی شغل انبیا است .
این واژه ها و جملات به منظور نشان دادن قداست حرفه معلمی به کار برده می شود .
به راستی اولین معلم که بود و
معلمی از چه زمانی شکل گرفته است؟
ممتاز و نمونه شدن برای یکسال است،
و ماندگار شدن برای یک عمر؛
سلام بر معلمی که هر سال نمونه است و یک عمر ماندگار ...
معلم عزیزم روزت مبارک که جهانی از نورت مبارک گشته است.
روز معلم را به همه ی همکاران پر تلاش تبریک می گویم. انشا الله سلامت و سعادت دنیوی و اخروی قرین شما باشد.
شادی روح آیت الله مطهری و تمامی معلمان ماندگارصلوات
الف) آزمون های عملکردی کتبی:
1- در بین وسایلت کدام یک از گیاه درست شده است ؟ بنویس یا نقاشی کن.
2- در کلاس شما چه وسیله ای نور دارد ؟ بنویس.
3- در کلاس شما چه وسیله ای گرما دارد؟
4- کجای مدرسه ی شمااز سنگ استفاده شده است؟
ب) آزمون شناسایی
5- پسرم خوراکی های خود را روی میز قرار بده. حالا خوراکی های مفید و غیر مفید را از هم جدا کن.
6- با کمک مادرت داخل فریزر را نگاه کن. حالا بگو گوشت چه حیواناتی در فریزر وجود داشت ؟
آیا می توانی شکل ان را بکشی؟
7- با استفاده از برچسب های حیوانات ، جانوران گوشت خوار و گیاه خوار را جدا کن و بچسبان.
8- از بین تصاویر خوراکی هایی را که مناسب صبحانه است را جدا کن و در یخچال بچسبان.
ج) آزمون شببیه سازی شده