خودمان را دست کم نگیریم
هیچ گاه تأثیر و قدرتی را که ذهن ما روی زندگی مان می گذارد نباید دست کم گرفت؛ بلکه قدرتی که ذهن همه ی ما انسان ها از آن برخوردار است، می تواند در بسیاری از مسائل تأثیرات چشم گیر و قدرتمندی روی زندگی مان داشته باشد و هم چنین راه های درست و مثبت را به ما نشان دهد .
اثرات و نشانه هایی که مبنی بر کمبود اعتماد به نفس در افراد است، قابل شناسایی بوده و از این طریق می توان مشکلات و کمبودها را تشخیص داد و آن ها را برطرف کرد. برای داشتن اعتماد به نفش ابتدا باید ذهنیت هایمان را تصحیح کنیم.
چگونه بفهمیم که از اعتماد به نفس کمی برخورداریم ؟
در حقیقت علائم و نشانه های بسیار زیادی وجود دارد اما این مواردی که در زیر بیان شده است، فقط تعداد کمی از این آثار و علائم است.
اگر شما احساس می کنید که از اعتماد به نفس کمی برخوردارید، در جست وجوی کمک گرفتن از دیگران باشید. بیاموزید که چگونه اعتماد به نفس تان را تقویت کرده و بازسازی کنید و هم چنین قدر و ارزش خودتان را بدانید.
همه ی ما فقط یک بار به دنیا می آییم و فقط یک بار حق زندگی کردن داریم، بنابراین نباید اجازه دهیم که احساس بدی در مورد خودمان داشته باشیم و با داشتن این احساس بد، بهترین لحظات زندگی مان را هدر دهیم.
علائم و آثار کمبود اعتماد به نفس در افراد
1) مقصر دانستن دیگران و سرزنش کردن آن ها :
آن دسته از افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند، در مواردی که مشکلاتی برایشان به وجود می آید یا دچار شکست و ناکامی می شوند، بیشتر رغبت دارند که دیگران را مقصر بدانند و اغلب دیگران را متهم به بروز مشکلات شان می کنند، اما در اصل این یک شکست یا ناکامی در قبول مسئولیت های زندگی است که ناشی از فقدان اعتماد به نفس در توانایی ها برای انجام دادن درست و صحیح کارهاست.
2) در جست وجوی پذیرفته شدن و مورد تصدیق قرار گرفتن از سوی دیگران:
همیشه طلب کردن تصدیق و پذیرش دیگران، چیزی است که همه ی ما زمانی خواستار آن هستیم که به درستی خودمان را تصدیق و باور نکرده ایم.
در واقع ما خواستار این هستیم که مردم ما را تأیید کنند و دوباره به ما قوت قلب دهند تا بتوانیم ارزش و منزلت خود را بازیابیم.
3) تردید و دودلی:
دودلی و تردید از مواردی هستند که باعث از بین رفتن توانایی برای تصمیم گیری می شوند. پایه و اساس دودلی از ترس یا فقدان اعتماد به نفس در افراد ناشی می شود که در این صورت ما توانایی لازم برای اتخاذ تصمیمات درست و بجا را نداریم.
ما همیشه با عقب نشینی کردن و هم چنین اجازه دادن به دیگران جهت اتخاذ تصمیم برای ما، از این ترس و دودلی فرار می کنیم و خودمان را پشت تصمیمات دیگران پنهان و مخفی می کنیم.
مسلما" هنگامی که بعضی چیزها به سمت راه های اشتباه و غلط سوق داده شده و از مسیر اصلی و درست خود خارج می شود، دیگران را مقصر می دانیم، زیرا در واقع آن ها برای ما تصمیم گرفته اند و تصمیمشان اشتباه بوده است اما چون ما اعتماد به نفس کافی برای اتخاذ تصمیم نداشته ایم، به دیگران این اجازه را داده ایم که هر تصمیمی، چه درست و چه غلط را برای ما اتخاذ کنند و باید بدانیم تنها کسی که در این میان متضرر می شود و حتی ممکن است خسارت و ضرر جبران ناپذیری به آن وارد شود، کسی به غیر از خود ما نخواهد بود.
پایه و اساس دودلی از ترس یا فقدان اعتماد به نفس در افراد ناشی می شود که در این صورت ما توانایی لازم برای اتخاذ تصمیمات درست و بجا را نداریم.
4) عدم توانایی برای پذیرش انتقاد و نکوهش از سوی دیگران:
این مورد نیز یکی دیگر از آثار و نتایج ناشی از کمبود اعتماد به نفس در افراد است. وقتی ما به درستی ارزش و منزلت خودمان را نمی دانیم، نیاز داریم که دیگران قدر ما را بدانند و توقع داریم که دیگران فقط از ما تعریف و تمجید کنند.
بنابراین هنگامی که دیگران از ما انتقاد می کنند یا ما را مورد نکوهش قرار می دهند، تمامی رویاها و خیالاتی که از دیگران در ذهن مان پرورانده بودیم، خراب می شود و انتقادهای آن ها برای ما قابل پذیرش نیست.
ابراز انتقاد و نکوهش از سوی دیگران سبب می شود که ضمیر و نفس شکننده و لطیف ما خدشه دار و سرکوب شود و از این موضوع بسیار دلگیر و ناراحت شویم. درصورتی که برعکس، همیشه باید از دیگران بخواهیم که نقطه ضعف هایمان را به ما گوشزد کنند تا بتوانیم رفتارهای ناپسندمان را اصلاح کنیم و روز به روز کامل تر شویم.
5) بدبینی و بهانه گیری:
بدبینی یکی از مهم ترین نشانه ها در افرادی است که از اعتماد به نفس کمی برخوردارند.
هنگامی که فردی همیشه یک چشم انداز یا دورنمای منفی از زندگی در ذهنش وجود دارد و منتظر به وقوع پیوستن بدترین اتفاقات است، بدیهی و آشکار است که این دسته از افراد با این طرز فکر، به توانایی های وجودی شان اعتقاد ندارند و نمی دانند که با به کارگیری توانایی ها و استعداد شان می توانند خیلی چیزها را تغییر دهند و بهتر کنند یا یک آینده ی روشن و مثبت را برای خود بسازند.
***
اگر شما عزیزان بسیاری از آثار و نشانه های کمبود اعتماد به نفس که در این مقاله بیان شد را دارا هستید و از این اثرات برخوردارید، این موضوع نشان دهنده و بیانگر این است که شما یک مشکل کاملا" جدی دارید و باید هرچه زودتر آن را بر طرف سازید.
مردم بسیاری مثل شما وجود دارند که با این مشکل مواجه اند و هم چنین راه های بسیاری هم وجود دارد که شما می توانید اعتماد به نفس تان را بهبود بخشید و بازسازی کنید.
تمرین ها، دوره ها، کلاس ها، کتاب ها و مشاوران بسیاری در این زمینه وجود دارند که شما می توانید به راحتی از آن ها کمک بگیرید و استفاده از این موارد به شما بینشی خواهد داد تا بدانید که چگونه با این مشکل تان به نبرد و ستیز بپردازید.
به اطراف تان نگاه کنید، جواب سؤالات تان را خواهید یافت، فعالیت تان را آغاز کنید و هیچ گاه منصرف نشوید. شما می توانید برای نخستین بار هم که شده کارهای شگفت انگیزی انجام دهید و حقیقتا" به کارهایی که انجام می دهید، اعتقاد و اطمینان پیدا کنید.خوش بین باشید و تردید را کنار بگذارید ، خطاهای تان را بپذیرید و از سرزنش کردن دیگران دست بر دارید. اخذ مطلب از:تبیان