آیا ایمان به خدا داشتن ، در دنیا هم برای ما برکاتی دارد ؟!
نزول برکات الهی در گرو ایمان و تقوا
قرآن می فرماید: « ولو انّ اهل القری لفتحنا علیهم برکات : اگر اهل قریه ها ایمان داشته باشند و تقوا داشته باشند ، برای آنان برکات باز می شود .»1
خوب کلمه «لو» مال جایی است که آن موضوع هیچ گاه اتفاق نمی افتد .اتفاق نمی افتد ، مثل اینکه بگوییم :( اگر عمه من مرد بود ، عمو بود .) ولی هیچ وقت عمه زن مرد نمی شود.
در اینجا نیزمردم همه ایمان نمی آورند ، ولی اگر ایمان آورند و تقوا داشته باشند ، برکات نازل می شود .
اینکه می گویند : وقتی حضرت مهدی (ع) ظهور کنند ، زمین برکاتش چهل برابر می شود ، این به خاطر این است که اگر ظهور کند ، مردم معجزه ها و برکات و عدالتش را می بینند و « یدخلون فی دین الله افواجا » فوج فوج رفته رفته ایمان می آورند . ایمان که آوردند ،دنبال ایمان برکات هم هست .
سؤالی پیش می آید : ما کشورهایی را داریم که ایمان ندارند اما از باران و نعمات نیز برخوردارند ! این چگونه است ؟!
تسریع یا تأخیر خداوند در کیفرهای دنیوی
در قرآن سه رقم آیه داریم که سه جور سیلی را نشان می دهد : 1- سیلی های فوری . 2- سیلی های دیر . 3 – سیلی های دیرتر .
مردم اگر ایمان داشته باشند و خلاف کنند ، فوری سیلی می خورند .
اگر جانی وخیانتکار باشند وخلاف کنند ، برای آخر می گذاریم .
اگر قطره چایی به عینک بچکد ، فوری پاک می کنیم ولی اگر قطره ی چای به لباس چکید ، دیگر با دستمال کاغذی فایده ندارد ، می گویید می روم خانه ، شستشو می دهم ، اما اگر قطره ی چای به فرش چکید آن جا می گوییم : شب عید که می خواهم فرش ها را بشویم ، آن را هم می شوریم . به آخر سال می اندازیم .
آیه فوری این است ؛ « وَمَا أَصَابَکُمْ مِنْ مُصِیبَةٍ فَبِمَا کَسَبَتْ أَیْدِیکُمْ وَیَعْفُو عَنْ کَثِیر ٍ»2 یعنی بادست خودت یک خلافی کردی ، چون خوب بودی ، سریع حالت را می گیرد که متوجه شوی .
آیه ای که سیلی دیر را بیان می کند ؛ « جعلنا لمهلکهم موعدا »3 ، موعداً ؛ یعنی یک موعدی برایش می گذاریم ، عجله نمی کنیم .
سیلی های دیر تر ؛ « إِنَّمَا نُمْلِی لَهُمْ لِیَزْدَادُوا إِثْمًا »4، یعنی فرصت کامل می دهم تا خوب پیمانه اش پر شود.
منتهی هر چی آخر باشد ، خطرش بیشتر است . خدا کند هر کی می خواهد سیلی بخورد ، تو همین دنیا سیلی بخورد که حواسش جمع بشود و توبه بکند .
اگر فوری باشد دستمال کاغذی اگر یک خورده عقب بیفتیم مثل لباس مشت ومال می دهند یا در لباسشویی می اندازند ، اما اگر بهش کاری نداشته باشند ، معلوم می شود با دست بیل به سراغش میروند . چون قالی را با دست بیل می شورند ، یعنی قالی را دمر می کنند با مشت و پا به جانش می افتند .هر چی کیفر به عقب بیافتد ، کیفرش بیشتر و سخت تر می شود ..
امنیت و آرامش در پرتو ایمان به خدا
قرآن می گوید کسانی که ایمان دارند ؛ « وَلَمْ یَلْبِسُوا إِیمَانَهُمْ بِظُلْمٍ أُوْلَئِکَ لَهُمْ الْأَمْنُ » 5
مؤمن آرام می گوید : من با خدا معامله کردم ، برای خدا سلام کردم ، حالا جواب داد ، داد . نداد ، نداد . برای خدا به دیدنش رفتم ، آمدن یا نیامدن بازدید برایش مهم نیست . اصلاً با کسی معامله نمی کند .
آدم هایی که از خدا جدا می شوند ، مرتب محاسبه می کنند ، من برای او نیم سکه بردم او برای من ربع سکه آورد !
عدم سلطه شیطان بر مؤمنان
شیطان کار با مؤمنین ندارد . هر وقت خواستید بدانید شما مؤمن هستید یا ایمانتان آبکی است ، هر وقت شیطان کارتان نداشت ، معلوم می شود به درجه ایمان رسیده اید ، چون شیطان گفت : « إِنَّهُ لَیْسَ لَهُ سُلْطَانٌ عَلَى الَّذِینَ آمَنُوا وَعَلَى رَبِّهِمْ یَتَوَکَّلُونَ ؛ نسبت به مؤمنین ، سلطنت ندارد » 6
شیطان چهارشکل برخورد می کند ؛ برخورد شیطان با انبیاء در حد القا است ؛« أَلْقَى الشَّیْطَانُ » 7 یعنی تنها به سوی انبیا یک چیزی پرتاب می کند اما در آنها نفوذ نمی کند .
نسبت به مؤمنین ، قرآن می گوید : « مَسَّهُمْ طَائِفٌ مِنْ الشَّیْطَانِ »8 ، مسّ ؛ یعنی تنها با مؤمنین تماس می گیرد به آنها یک تنه می زند اما نمی تواند به درون آنها نفوذ کند . آنها رایک هولشان می دهد ، اما آنها متذکر می شوند که این کار شیطانی بود و سریع توبه می کنند .
نسبت به آدم های عادی ، شیطان به درون آن ها نفوذ می کند ؛ « الَّذِی یُوَسْوِسُ فِی صُدُورِ النَّاسِ » 9
نسبت به آدم های فاسق ، در آنها نفوذ می کند و بیرون هم نمی آید ، همانجا می ایستد . قرآن می گوید: « فَهُوَ لَهُ قَرِینٌ » 10 ، به عبارتی با آنها هم نشین و قرین می شود .
آدمهای مؤمن امید دارند
قرآن می گوید : شما در جبهه تیر خوردید ، دشمنان شما هم تیر خوردند . شما مجروح شدید ، دشمنان شما نیز مجروح شدند . شما کشته دادید ، آنها هم کشته دادند ، منتهی شما یک چیزی دارید که آنها ندارند ؛ « تَرْجُونَ مِنْ اللَّهِ مَا لَا یَرْجُونَ » 11
شما یک امید دارید که آنها ندارند ، شما خدا دارید که آنها ندارند .
توفیق و هدایت ویژه الهی برای اهل ایمان
خروج از ظلمات یکی از امتیازات ایمان و برکات آن است . آدم مؤمن در بن بست نمی ماند ؛ « یهدیهم ربهم بایمانهم »12
یعنی خدا اینها را با ایمانشان هدایت می کند . به خاطر اینکه ایمان دارند ، اینها را از بن بست بیرون می آورد .
در جای دیگر می فرماید : « إِنَّ اللَّهَ یُدَافِعُ عَنْ الَّذِینَ آمَنُوا »13، اصلاً خود خدا از آها دفاع می کند .
چه قدر بر ضد امام حسین و امام علی (ع) حرف زدند ! چه قدر گفتند که مگر علی نماز هم می خوانده است ؟! اما آخر کی برنده شد ؟! حسین یا عمروعاص ؟! علی یا ... ؟!
پس بشتابیم به سوی آنچه که خدا می خواهد ، آن کسی بشویم که او می خواهد ، او را در زندگیمان راضی نگه داریم که جز او هیچ کس به دردمان نخواهد خورد و مدافعی جز او برای ما کارسازتر نخواهد بود .
زهرا اجلال
1- اعراف /96
2-شوری / 30
3- کهف / 59
4- آل عمران / 178
5- انعام / 82
6- نحل / 99
7- حج / 52
8- اعراف / 201
9- ناس / 9
10- زخرف / 36
11- نساء / 104
12- یونس / 9
13- حج / 38