چهل حدیث درباره حرام بودن موسیقی و اوازه خوانی
1 – امام صادق (ع)
بدانید که موسیقی و اواز خوانی از جمله چیز هاییست که خداوند متعال در کتابش بر ان وعده عذاب داده است انجا که در ...
چهل حدیث درباره حرام بودن موسیقی و اوازه خوانی
1 – امام صادق (ع)
بدانید که موسیقی و اواز خوانی از جمله چیز هاییست که خداوند متعال در کتابش بر ان وعده عذاب داده است انجا که در سوره لقمان ایه 6 می فرماید : « و من ناس من یشتری لهو الحدیث » " ازجمله مردم کسی است که می خرد کلام لهو و باطل را تا گمراه کند با ان مردم را " که منظور از « لهو الحدیث » در این ایه اشاره به موسیقی و اواز خوانی می باشد
فروع کافی ج4 صفحه433
2 – امام صادق (ع) :
هشام گوید از امام صادق (ع) در باره تفسیر ایه 31 سوره حج سؤال کردم که خدا می فرماید : «فاجتنبوا الرّجس من الاوثان و اجتنبو قول الزّور» " اجتناب کنید پلیدی را که بت پرستی است و دوری کنید از قول باطل " حضرت فرمودند : منظور از پلیدی ، شطرنج و منظور از قول زور ، موسیقی و اواز خوانی می باشد
تفسیر قمی ج2 صفحه84
3 – امام صادق (ع) :
درباره قول خدای عزّوجلّ سوره مومنون ایه 3 «والّذین عن اللغو معرضون» " مومنان کسانی هستند که از لغو گریزانند» فرمودند : منظور از لغو ، مویسقی و اواز خوانی است
فروع کافی ج4 صفحه433
4 – امام صادق (ع) :
در باره قول خدای متعال سوره فرقان ایه 72 «و الّذین لا یشتهدون الزّور» " بندگان خدا کسانی هستند که حاضر نمی شوند زور را !!!» فرمودند : منظور از زور مجلس موسیقی و اوازخوانی می باشد
مستدرک الوایل ج13 باب 78 صفحه7
5 – رسول اکرم (ص) :
در ضمن حدیث مناهی فرمودند : شما را از بازی با نرد و شطرنج و نواختن در طبل و عود و طنبور و همچنین خرید و فروش آنها نهی می کنم
ترجمه من لایحضر الفقیه ج5 صفحه308
6 - رسول اکرم (ص) :
همانا خدای تعالی مرا به عنوان هدایت و رحمت از برای جهانیان مبعوث فرموده است و به من فرمان داده تا نواختن در نی ها و دایره ها و تارها و مزمار ها را نابود سازم
امالی الصّدوق صفحه422
7 – امام صادق (ع) :
هنگامی که ادم (ع) از دنیا رفت ، ابلیس و قابیل از مرگ او اظهار شادمانی کردند و در زمین به هم پیوستند برای همین شیطان اولین آلت موسیقی را به شکل طنبور اختراع نمود و شروع به نواختن کرد و قابیل نیز با شنیدن صدای ساز شیطان اقدام به خوانندگی نمود پس هرچه در زمین از این قبیل وسایل باشد که مردم از ان لذت می برند از همان زمان منشأ می گیرد
فروع کافی ج4 صفحه431
8 – امام صادق (ع) :
شخصی از امام (ع) درباره حکم گوش دادن به آلات موسیقی و صوت شخص اوازه خوان سؤال نمود حضرت پاسخ دادند : ای مرد ایا سخن خدای تعالی در سوره اسری ایه 17 را نشنیدی که می فرماید : همانا چشم وگوش وقلب نسبت به چیزهایی که کسب نموده اندمسئولند؟.پس گوش خود را ازشنیدن صداهای حرامی همچون موسیقی واوازه خوانی حفظ کن که درقبال ان مسئول هستی .
مستدرک الوسایل ج13 باب80 حدیث2
9 – امام رضا (ع) :
گوش فرا دادن و شنیدن صدای تارها و الات موسیقی از گناهان کبیره است
وسایل الشّیعه کتاب تجارت باب100
10 – امام صادق (ع) :
شخصی به امام (ع) عرض کرد پدر و مادرم به فدایت وقتی در منزل به مستراح می روم از خانه همسایه ام نوای موسیقی و اوازه خوانی به گوشم می رسد و من گاهی برای انکه صدای موسیقی انها را بشنوم نشستن در مستراح را طول می دهم پس امام فرمودند : ای مرد شنیدن موسیقی و آوازه خوانی را ترک کن آن مرد گفت : ای مولای من آخر من که به مجلس انها نرفته ام بلکه صدای اواز انها را می شنوم پس امام فرمودند ایا گفتار خدای متعال را در سوره اسری آیه 17 را نخوانده ای « همانا چشم وگوش وقلب نسبت به چیزهایی که کسب نموده اندمسئولند » آن مرد پس از شنیدن این ایه گفت : به خدا قسم این ایه از کتاب خدا را از هیچ عرب و عجمی نشنیده بودم و دیگر این عمل را تکرار نخواهم کرد پس امام فرمودند : برخیز و غسل توبه کن زیرا بر گناه بزرگی مداومت می کردی .
من لایحضرالفقیه ج1 صفحه73
11 – رسول اکرم (ص) :
در زمان پیامبر اکرم (ص) روزی ابن مسعود از مکانی عبور کرد که جمعی در آن مشغول نوازندگی و خوانندگی بودند پس چون این وضع را مشاهده کرد به سرعت و شتاب از آن مجلس عبور کرد ، روز بعد پیامبر اکرم اورا ملاقات نمودنده و فرمودند : ابن مسعود صبح کرد در حالی کریم و با کرامت بود .
تفسیر جامع ج5 صفحه53
12 – حضرت امام صادق (ع) :
ابوایوب گوید من در مدینه خدمت امام صادق (ع) مشرف شدم حضرت به من فرمودند : کجا منزل داری ؟ گفتم منزل فلان مرد که در خانه اش الات موسیقی می نوازد و چند آوازه خوان خوانندگی می کنند، پس امام (ع) ایه 72 سوره فرقان را تلاوت نمودند : " هنگامی که بندگان خدا با لغو روربرو شوند با کرامت از ان می گذرند " ابوایوب گوید : من در فکر خود گمان نمودم منظور از کرم ، جود و بخشش است . پس امام (ع) قبل از اینکه من حرفی بزنم فرمودند : نه اینطور که تو فکر می کنی نیست،بلکه شماباید ازمجالس موسیقی وخوانندگی دوری کنید تا صاحب کرامت شوید.
فروع کافی ج4 صفحه434
13 – امام صادق (ع) :
شخصی به امام صادق (ع) عرض کرد فدایت شوم دیروز فلانی پیش من آمد و دستم را گرفت و به خانه اش برد ، در منزل وی گروهی بودند که در نی و دایره می نواختند و شخصی هم آواز می خواند و من تاشب در آنجا بودم پس امام فرمودند : وای بر تو ایا نترسیدی در آن حال عذاب خدا بر تو فرود آید؟ ، همانا آن مجلسی که تو در ان بودی مجلسی است که خدای متعال به اهل آن نمی نگرد زیرا نوای موسیقی و آوازه خوان پلید ترین و بدترین آفریده های خدا می باشند .
مستدرک الوسایل کتاب تجارت باب78
14 – امیرالمومنین (ع) :
روزی امیر المومنین شنیدند که مردی موسیقی می نوازد ، آن حضرت او را از این کار باز داشتند و نهی فرمودند پس وسایل موسیقی او را گرفتند و شکستند ، سپس چند درهم به آن مرد دادند و فرمودند برخیز و با این پولی که به تو دادم به حمام برو و غسل توبه کن زیرا پولی که از این را ه بدست اوردی حرام و در نتیجهخ غسلهایی هم که میکردی باطل بوده ، سپس فرمودند ایا میدانی وسایل موسیقی هنگامی که نواخته می شوند چه می گویند؟ آن مرد گفت شما داناتر هستید ؛ امام فرمودند: در آن حال می گوید ای صاحب من بزودی پشیمان می شوی ، ای نوازنده من به زودی در آتش دوزخ خواهی رفت و این گونه به نفرین او ادامه می دهد تا نواختنش پایان یابد
مستدرک الوسایل کتاب تجارت باب79
15 – امام صادق (ع) :
مزد مرد و زن خواننده حرام می باشد
من لایحضر الفقیه ج3 صفحه105
16 – امام رضا (ع) :
از امام در باره کسب شخص آوازه خوان سوال شد ، حضرت فرمودند پول این شخص مانند پول سگ حرام است .
وسایل الشّیعه ج12 صفحه88
17 – امام زمان (عج) :
در نامه ای محمد بن عثمان فرمودند : و اما آن چیزی را که به عنوان صله برای ما ارسال کردی نمی پذیرم ؛ زیرا ما خاندان رسول خدا (ص) فقط چیزی را قبول می کنیم که پاک و پاکیزه باشد و این مالی که ارسال نمودی ، دست مزد و پول شخصی خواننده می باشد و همانا پول این شخص حرام است .
وسایل الشّیعه ج 12 صفحه 86
18 - رسول خدا (ص) :
در شب معراج که به آسمان ها رفته بودم در ملکوت زنی را دیدم که سر تا پایش تماما به شکل سگ بود و آتش ازپایینش داخل می شد و از دهانش خارج می گشت ، از جبریل پرسیدم این شخض کیست ؟ گفت : او زنی بوده که در دنیا آوازه خوانی یا نوازندگی می نموده است .
حیوه القلوب مجلسی باب معراج
19 - امام صادق (ع) :
زن خواننده یانوازنده ملعون است وهرکس درآمد اورابخوردملعون است ومزداو مانندپول سگ حرام است.
وسایل اشیعه ج12 صفحه 85
20 - امام صادق (ع) :
در باره خرید و فروش آلات موسیقی فرمودند : صفتی که هیچ جهت حلالی در آن نباشد و جز شر وفساد چیزی به آن مرتبت نباشد ، مانند آلات موسیقی و شطرنج و صلیب سازی و یا نوشابه های مست کننده و هر چیزی که از این قبیل باشد ، پس یاد دادن و یاد گرفتن و خرید و فروش و اجرت دادن به کسی در رابطه با ان و یا اجرت گرفتن در رابطه با آن مثلا حمل وسایل ان و کلا جمیع تصرفات در آن ها حرام می باشد .
تحفه العقول 35
21 - امام باقر (ع) :
ابوبصیر گوید از امام (ع) در مورد کسب و معامله الات موسیقی و نوازندگی سوال کردند.پس حضرت فرمودند :خرید و فروش انها و جمیع تصرفات در این رابطه حرام می باشد ، زیرا خدای عز و جل وعده عذاب بر عامل انها داده است .پس حضرت ایه6 سوره لقمان را تلاوت فرمودند: بعضی از مردم کسانی هستند که می خرند کلام بیهوده (موسیقی) را برای گمراه ساختن مردم از یاد خدای متعال ،برای ان گروه عذابی خوار کننده مهیاست.
تفسیر جامع ج 5صفحه 282
22 – امام کاظم(ع) :
آموزش دادن آلات موسیقی کفر و یاد گیری آلات موسیقی کفر و گوش دادن به آن کفر است و پولش نیز حرام است .
وسایل الشّیعه ج12 صفحه87
23 – امام علی (ع) :
ملایکه در خانه ای که در آن آلات موسیقی باشد داخل نمی شوند و دعای اهل آن خانه مستجاب نمی گردد و برکت از اهل آن خانه برداشته می شود .
وسایل الشّیعه کتاب تجارت باب100
24 – امام صادق (ع) :
خانه ای که در آن آلات موسیقی باشد ، ازبلاهای ناگهانی و سکته و مرگ های ناگهانی و ... در امان نیست و دعا در ان خانه مستجاب نمی شود .
مستند مرحوم عراقی
25 – امام رضا (ع) :
کسی که چهل روز در خانه اش آلات موسیقی یا قمار و لهو باشد گرفتار خشم الهی می شود و اگر در این مدت بمیرد فاجر و فاسق مرده و جایگاهش دوزخ است .
وسایل الشّیعه کتاب تجارت باب 100
26 – امام صادق (ع) :
شخصی از امام صادق (ع) سوال کرد که فرومایه و پست فطرت (لنیم) که در قران به آن اشاره شده منظور چه کسی می باشد ؟ حضرت فرمودند : لنیم و پست فطرت کسی است که شراب بنوشد یا که آلات موسیقی بنوازد .
خصال ج1 صفحه32
27 – رسول خدا (ص) :
هیچ شخصی صدای خود را به آواز خوانی بلند نمی کند مگر اینکه خداوند دو شیطان می فرستد که بر دوش های او سوار می شوند و پاشنه های خود بر سینه او می زنند ( مانند حیوانی که افسارش در دست انسان است و او را کنترل می کنند ) تا وقتی که خوانندگی او تمام شود .
مستدرک الوسایل ج13 باب80
28 - رسول اکرم (ص) :
کسی که به نوای موسیقی و آواز خوانی گوش کند ، بعد از مرگش در گوش او سرب مذاب شده میریزند .
مستدرک الوسایل کتاب تجارت باب87
29 – رسول اکرم (ص) :
نوازنده طنبور و آلات موسیقی در قیامت در حالی محشور می شود که صورتش سیاه است و طنبور یا آلات موسیقی که در دنیا با ان سر و کار داشته را به دستش میدهند اما جنس آن الات از آتش است که همه بدنش را می سوزاند و هفتاد هزار فرشته از بالای سرش برسر و صورت او می کوبند .
جامع الاخبار صفحه180
30 – رسول اکرم (ص) :
شخص آواز خوان کور و لال از قبرش محشور می شود و شخص نوازنده نی و نوازنده دایره نیز به همین شکل محشور می شوند .
جامع الاخبار صفحه180
31 - رسول اکرم (ص) :
گروهی از امت من در آخرالزّمان به صورت خوک و میمون مسخ می شوند . عرض شد یا رسول الله (ص) آیا ایشان شهادت به یگانگی خدا و رسالت شما می دهند و روزه می گیرند و نماز می گذارند ؟ فرمودند: بله عرض شد پس چرا باید مسخ شوند؟ فرمودند : برای اینکه ایشان آلت موسیقی می نوازند و آواز می خوانند و شراب می نوشند ، پس ایشان صبح می کنند در حالی که به صورت خوک و میمون مسخ شده اند .
کنز العمال ج14 صفحه281
32 - رسول اکرم (ص) :
از نشانه های آخرالزّمان این است که آلات لهو و موسیقی و تار و طنبور آواز خوانی به دست شرورترین امت ظاهر می گردد . و مردم در آن زمان الات لهو و موسیقی را نیکو می شمارند . در ان زمان اشخاصی هستند که قران را یاد می گیرند و در آلت های مثل بوق و نی و به شکل آوازه خوانی می خوانند و مرد نرد و شطرنج بازی می کنند پس ایشان در ملکوت آسمان و در میان فرشتگان پلید و نجس خوانده می شوند .
تفسیر جامع ج6 صفحه347
33 - امام علی (ع) :
مردی از امیرالمومنین (ع) در باره سخن کبوتر راعبی (بلبل) سوال کرد ایشان فرمودند : آن پرنده چهار گروه را نفرین می کند : 1- اهل ساز و آلات موسیقی 2- آواز خوان ها 3- آنانی که در ساز میدمند مثل فلوت زن ، نی زن و شیپور و قرنی 4- طنبور زنان و نوازندگان تارها و مزمارها
علل الشرایح ج2 صفحه 897
34 – امام صادق (ع) :
یکی از مصادیق قول زور که خدای متعال در سوره حج ایه 31 از آن نهی فرموده این است که شخص به خواننده و آوازه خوان بگوید : احسنت خوب خواندی .
عین الحیوه صفحه231
35 - امام علی (ع) :
موسیقی و آوازه خوانی باعث فقر است و کسی که زیاد به صدای موسیقی و آوازخوانی گوش فرا دهد عاقبت به فقر و ناداری مبتلا می گردد .
عین الحیوه صفحه230
36 - امام صادق (ع) :
کسی که خدای متعال به او نعمتی عطا کند ( زن یا فرزند ) پس اگر وی به خاطر آن نعمت مجلس موسیقی تشکیل دهد پس همانا کفران آن نعمت را نموده است .
فروع کافی ج12 صفحه432
37 – امام صادق (ع) :
محمد ابن عمر روایت کرده : من بر امام (ع) وارد شدم پس حضرت فرمودند : بپرهیزید از قول زور - بپرهیزید از قول زور - بپرهیزید از قول زور و ... و همینطور حضرت این کلام را تکرار کردند تا آنجا که عرصه بر من تنگ شد و فهمیدم منظور حضرت من هستم که در خانه ام نوازنده و اواز خوان دارم .
وسایل الشّیعه ج12 صفحه309
38 – امام سجاد (ع) :
مجلس موسیقی و نوازندگی و آواز خوانی مجلسی است که خداوند به سوی اهل آن مجلس نظر رحمت نمی کند و اهل آن مجلس از عذاب الهی در امان نیستند .
وسایل الشّیعه ج12 صفحه233
39 – امام صادق (ع) :
داخل خانه ها و مکان های که در آن نوازندگی و اواز خوانی میشود نگردید ، زیرا حق تعالی از آن گروه اعراض و دوری نموده و روی رحمت از ایشان بر گردانیده و بر ایشان غضب نموده است .
عین الحیوه صفحه 230
40 – امام صادق (ع) :
موسیقی و آواز خوانی پلیدترین و نجس ترین چیزهایی هستند که خدای تعالی خلق فرموده و کسی که به این دو اشتغال ورزد از پلید ترین مخلوقات است .
مستدرک الوسایل کتاب تجارت باب78