طبق نظر بسیاری از روانشناسان ، موسیقی احساسات بشر را . . .
ضرر موسیقی از دیدگاه دانشمندان جهان
بر طبق نظر بسیاری از روانشناسان ، موسیقی احساسات بشر را در مسیر غیر طبیعی توسعه می دهد و انسان را در یک مسیر ناخود آگاه فرو می برد و قوه خیال بافی و غیر واقعی را در انسان تشدید می کند به طوری که اگر چند نفر به یک نوع موسیقی گوش دهند لذتی که از موسیقی می برند یک جور نیست و آن تخیلاتی که در آن فرو می روندیک شکل نیست ، بلکه هر کس یک نوع لذتی می برد و در یک عالم خیالی سیر می کند لذا می گویند : اکثر بیماری های روانی از همین جا شروع می شود که انسان در یک عالم گنگ فرو می رودکه خود نمی تواند تعریف کند
بخشی از آثار مخرب موسیقی بر روی جسم و روح انسان :
1 – عامل سکته قلبی
2 – عامل سر درد
· دکتر فرید مانی پزشک بیمارستان نیویورک و رئیس کلینیک سر درد با کمک دستگاه های الکترونیکی تعیین امواج مغز و تجربه ای که طی مراجعه هزاران بیمار بدست آورده ثابت کرده است که یکی از عوامل مهم خستگی های روحی و فکری و سردرد های عصبی گوش دادن به موسیقی است
3 – تأثیر بر روی جنین
· دکتر روبرت متخصص روانشناسی کودک در انگلیس می گوید : اگر مادر حامله به موسیقی گوش دهد ضربان قلب طفل در رحم زیاد می شود .
4 – فلج کردن روحیه
5 – خستگی شدید سلسله اعصاب
6 – رقص بدون اراده
· موسیقی آثار مرموزی در دماغ و قوای مغز به جا می گذارد به طوری که اراده تضعیف می گردد و شنونده موسیقی ، تمام قوای خود را گویا در گوش متمرکز کرده و هیچ یک از اعضای بدن او در آن حال به اراده او حرکت نمی کنند لذا گاهی دست و پای شنونده که طبق نوا های موسیقی بنای حرکت می گذارد و یک رقص خفیف ، بدون اراده شنونده انجام می گیرید.
عواقب دنیوی غنا و موسیقی
استعمارگران جهان همیشه از بیداری مردم مخصوصا نسل جوان وحشت داشته اند ، به همین دلیل بخشی از برنامه های گسترده آنها برای ادامه استعمار ، فرو بردن جامعه ها در غفلت ، بی خبری ، ناآگاهی ، و گسترش انواع سرگرمی های نا سالم است .
توسعه غنا و موسیقی ، یکیک از مهمترین ابزاری است که آنها برای تحذیر افکار مردم بر آن اصرار دارند و به همین دلیل قسمت عمده وقت رادیو های جهان را موسقی تشکیل می دهد و از برنامه های عمده وسایل ارتباط جمعی ، همین موضوع است .
عواقب دنیوی موسیقی از دید روایات که همان هدف استعمارگران است:
1 – بی تفاوت شدن نسبت به ناموس
· امام صادق (ع) فرمودند : اگر در خانه کسی چهل روز با وسایل موسیقی (مانند تار) بنوازند و مردان و زنان در آن مجلس باطل گرد هم درایند ، شیطان تمام اعضای بدن صاحب خانه را لمس می کند و صفت حیا از او گرفته می شود و هرچه به او بگویند پروایی ندارد (کافی ج6)
2 – مرگ ناگهانی و قبول نشدن دعا
· امام صادق (ع) فرمودند : خانه ای که در آن غنا باشد از مرگ و مصیبت دردناک ایمن نیست و دعا در آن اجابت نمی شود و فرشتگان وارد آن خانه نمی شوند
3 – غنا و موسیقی سبب نفاق می شود
· امام صادق (ع) فرمودند : نواختن موسیقی نفاق را در دل می رویاند ، همان طوری که آب سبزه را می رویاند (مراد از نفاق ایجاد حالت دورویی و تردید در حقایق است) .
4 - موسیقی برکت را از بین می برد
· حضرت امیر المومنین (ع) فرمودند : ملائکه به خانه ای که شراب و موسیقی و قمار (مانند طنبور و نرد و شطرنج) در آن باشد وارد نمی شود و دعای اهل خانه مستجاب نمی گردد و خیر و برکت هم از آنجا برداشته می شود .
5 – رابطه مستقیم غنا و زنا
· رسول اکرم (ص) فرمودند : موسیقی مقدمه نزدیکی زن و مرد از را نا مشروع است (غنا مقدمه و سبب واقع شدن زنا است . در حدیث آمده از غنا و موسیقی دوری کنید زیرا موسیقی حیا را از بین می برد و سبب زیاد شدن غریزه جنسی می شود . مردانگی را نابود می کند و هر کار که شراب می کند موسیقی هم انجام می دهد و اگر مبتلا به موسیقی شدید ، از زنان بپرهیزید ، برای آنکه موسیقی و غنا انسان را به زنا می کشاند و موجب قساوت قلب می شود)
عواقب اخروی غنا و موسیقی
1 - از آنچه شنیده پرسیده می شود
· آیه قران می فرماید : «به درستی که از گوش و چشم و دل ، در قیامت از آنچه شنیده و دیده و اعتقاد پیدا کرده پرسیده می شود» .
· امام محمد باقر (ع) می فرمایند : غنا از جمله چیز هایی است که خداوند برای ارتکاب آن وعده عذاب جهنم داده است
2 – با روی سیاه محشور می شود
· رسول اکرم (ص) می فرمایند : در روز قیامت دارنده آلات موسیقی کور و کر گنگ وارد محشر می شود . (مستدرک الوسایل ج2)
3 – نظر رحمت به او نمی شود
· رسول اکرم (ص) می فرمایند : صاحب غنا از کسانی است که در قیامت ، خداوند به او نظر رحمت نمی فرماید. (گناهان کبیره ج1)
پاداش پرهیز از غنا و موسیقی
یکی از بهترین و لذت بخشترین نعمات بهشتی «سماع» (موسیقی) است . موسیقی بهشتی در حقیقت آهنگ و کردار خوش است که از متن آفرینش (عرش الهی) بر می خیزد و مضرابش شاخه ها و برگ های درختان بهشتی و حنجره لطیف دوشیزگان بهشتی است .
نعمت های بهشتی :
· درخت بهشتی و خوانندگی : روایت است که در بهشت درختانی است که بر انها زنگ هایی از نقره آویزان است . هنگامی که اهل بهشت اراده شنیدن موسیقی دارند ، خداوند بادی را از عرش بر می انگیزید و این به این درختان می وزد و این زنگ ها را به حرکت در می آورد
خوانندگان بهشتی :
· رسول خدا (ص) می فرمایند : کسی که گوش خود را ازغنا و موسیقی پر کند ، در قیامت آواز روحانیان را نخواهد شنید. گفته شد : یا رسول الله ! روحانیان چه کسانی هستند ؟ فرمودند : خوانندگان بهشت . وامیر المومنین (ع) فرمودند : داوود ، آقا و بزرگتر خوانندگان بهشت است
بنابر این نغمه های داوودی را در بهشت کسی می شنود که در دنیا گوش خود را ازشنیدن غنا نگاه داشته باشد (گناهان کبیره ج1)
یک سوال ؟؟؟ : پخش موسیقی های رادیو و تلویزیون چگونه است ؟ آیا می توان بدون شک و شبهه با آن گوش داد ؟ اگر از موسیقی های مطربی که مخصوص مجالس لهو است نباشد اشکال ندارد و تشخیص موضوع موکول به نظر شخص شنونده است . به هر حال پخش موسیقی در رادیو و تلویریون دلیل حلال بودن آن نیست . (مقام معظم رهبری)
تاثیر موسیقی بر اعصاب
از جمله علل تحریکات خارجی که عدک تعادل بین اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک ایجاد می کند ارتعاشات موسیقی است. موسیقی و قتی با آهنگ های نشاط انگیز یا نوا های حزن انگیز و مخصوصا با ارتعاشات عجیب موسیقی سمفونیک همراه گردد ، به طور مسلم تعادل لازمی را که باید بین دو دسته عصب سمپاتیک و پاراسمپاتیک وجود داشته باشد بر هم می زند و در نتیجه اصول حساس زندگی را اعم از حضم ، جذب ، دفع ، ترشحات ، ضربان قلب و وضع فشار مایعات بدن از جمله خون و . . . را مختل ساخته و رفته رفته شخص را به گرفتاری ها و امراضی نزدیک می سازد که طب جدید با تمام پیشرفت های حیرت انگیز خود در اغلب موارد از معالجه آن عجز می ماند . (کتاب تاثیر موسیقی بر اعصاب ص3)
رسول اکرم (ص) می فرمایند : کسی که به لهو (غنا و موسیقی طرب انگیز) گوش دهد ، در قیامت در گوشش سرب مذاب ریخته می شود .