چرخ زمان گردید و گردید و تقویم آغاز سال جدید را با ایام شهادت خانم فاطمه زهرا (سلام الله علیها) قرین ساخت و فرصتی را برای شیفتگان آن بانو قرار داد تا امسال را با یاد ایشان و اقتدا به سیره و روششان در زندگی آغاز نمایند.
اصولاً سال نو که شروع میشود هر کس در درون جان خویش به اندیشه فرو میرود و سعی میکند سال جدید را بهتر شروع کند. از اشتباهات سال پیش عبرت دیگر و از تجربیات خویش برای ساختن سالی سرشار از موفقیت به کار گیرد. اما معمولاً این اندیشهها بعد از مدتی به فراموشی سپرده شده و روزمرگیها دامنگیر میشود. اما شاید امسال به توفیق خانم بتوان زندگی بهتری را در سال 1393 خورشیدی در پیش گرفت. برای رسیدن به این هدف لازم است نقاط برجسته زندگی بانوی دو عالم را در نظر گرفت و در عید تمرین نمود:
از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: هیچ نوروزی نیست مگر اینکه ما در آن منتظر فرج هستیم، زیرا نوروز از روزهای ما و شیعیان ماست. ایرانیان آن را حفظ کردند و شما (اعراب) آن را وانهادید .(1)
بیاییم ما نیز با هفت سینی از القاب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به جمع منتظران ظهور در نوروز بپیوندیم.
سین اول: سابق
از امام صادق (علیه السلام) روایت شده که فرمودند: هیچ نوروزی نیست مگر اینکه ما در آن منتظر فرج هستیم، زیرا نوروز از روزهای ما و شیعیان ماست. ایرانیان آن را حفظ کردند و شما (اعراب) آن را وانهادید .(1)
بیاییم ما نیز با هفت سینی از القاب امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) به جمع منتظران ظهور در نوروز بپیوندیم.
سین اول: سابق
سابق یکی از اسامی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و به معنای «سبقت گیرنده» است.
سیره ی ائمه ی معصومین (علیهم السلام) این بود که چیزی که به آن امر می کردند، در عمل کردن به آن و از چیزی که نهی می کردند در ترک کردن آن، از مردم پیشی می جستند.
امام رضا (علیه السلام) در بیان خود درباره ی امام می فرمایند: «... [امام] آنچه به مردم فرمان می دهد، خود پیش از دیگران به آن عمل می کند و آنچه را که مردم را از آن نهی کند؛ خود بیش از انان از آن می پرهیزد.» (2) آقا و مولای ما نیز، اینگونه اند. بر سر عهد و وفای خویش می مانند و بر هر چه فرمان دهند، پیش از دیگران عمل کننده خواهند بود.
سین دوم: ساعة
امام دوازدهم شیعیان، در شرایطی به امامت رسید که سالهای زیادی از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله) میگذشت و پس از انحرافی که در امر جانشینی پیامبر(صلی الله علیه و آله)، بلافاصله پس از رحلت ایشان، صورت گرفته بود، یازده امام پیشین همواره برای اجرای رسالت پیشوایی خویش در جامعه اسلامی با شرایط سخت و پیچیدهای مواجه بودند. به عبارت دیگر جامعه در عصر امامان پیشین، درک و دریافت شایستهای از جایگاه والای معصومان(علیهم السلام) نداشت .
بنابراین امام مهدی(علیه السلام) به عنوان «قائم آل محمد» و «آخرین ذخیره الهی»، با مردمی مواجه شد که از جهات مختلف قابلیت پذیرش ایشان و زمینه قیام الهی شان را دارا نبودند. مشکلات اساسی اجتماع در آن زمان، انحراف جامعه از عدالت اسلامی، فاصله گرفتن از ارزشهای اسلامی، آماده نبودن برای تطبیق و پیاده کردن برنامههای اسلام در زندگی و فداکاری نکردن در راه آن است (1)، تا جایی که به اعتقاد برخی صاحب نظران:
پدر و مادر بر انسان ولایت دارند؛ یکی از حقوق پدر و مادر بر گردن فرزند «خشوع و خضوع به ایشان در هنگامی است که آنان به تو ظلمی روا میدارند» است. از امام صادق (علیه السلام)روایت شده است که «اگر پدر و مادر کسی به او ستم کرده باشد و او نگاه تند و کینه توزانهای به ایشان کند، خداوند نماز او را قبول نمیکند.»
اما ما فرزندان قرن بیست و یکمی به راحتی، و نه تنها در هنگامی که خدای نکرده آن ها بر ما ظلمی روا کنند، بلکه در بسیاری از اوقات، کمترین احترامی را برای آنها قائل نبوده و به بهانه های مختلف آنها را می رنجانیم.
با تمرین ولایتمداری، نزد پدر و مادر است که انسان میتواند به ولایتمداری امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خود برسد.