در مقاله پیشین بحث کوتاهى درباره معجزه و معنا و کیفیتآن بمقدارى که با بحث تاریخى ما تناسب داشت مطالبى بهاطلاع شما رسید،و اینک برخى از معجزات مشهور رسولخدا(ص)را که مدرک قرآنى هم دارد و بنا بگفته اهل تاریخ درهمان سالهاى آخر توقف آنحضرت در مکه معظمه اتفاق افتادهبراى شما نقل مىکنیم و یکى از آنها داستان شق القمر است کهضمن چند بخش ذیلا مىخوانید: داستان شق القمر
مورخین عموما جزء حوادث این سالها-یعنى سالهاى پنجبهبعد از بعثت-و بقول برخى قبل از این سالها-یعنى سالهاى سوم وچهارم بعثت-یکى دو معجزه بزرگ نیز از رسول خدا(ص) نقلکردهاند،که ما نیز بطور اجمال-و روى وظیفهاى که در نگارشسیره و تاریخ زندگانى آنحضرت داریم-دو معجزه از این معجزاترا که معروفتر و مهمتر است ذیلا براى شما نقل مىکنیم،یکىداستان معراج و دیگرى داستان شق القمر،و براى شرح بیشتر شمارا بکتابهائى که درباره معجزه و نبوت عامه و خاصه نوشتهاند حوالهمىدهیم،زیرا بحث تفصیلى در اینباره از وظیفه ما کهتاریخ نگارى و شرح سیره زندگانى آنحضرت استخارج است ویا به اصطلاح مربوط به مسائل کلامى و عقیدتى است نه مسائلتاریخى،ولى با اینحال براى آنکه خواننده محترم تا حدودى بامسئله معجزه و اعجاز آشنا گردد ناچاریم توضیح کوتاهى در اینبارهبدهیم:
جمعآورى قرآن در زمان پیامبر صلىاللهعلیهوآلهوسلم
در این مقاله با استدلال عقلى به اثبات این مدّعا پرداخته شده است که جمعآورى و نظم و ترتیب قرآن کریم در زمان رسول اکرم صلىاللهعلیهوآلهوسلم و با نظارت و تدبیر او، انجام گرفته و تا پس از رحلت آن حضرت به تأخیر نیافتاده است. این دلیل از چند مقدمه تشکیل شده است:
الف) خداوند حکیم قرآن کریم را نازل کرده است که تا قیامت هادى مردم باشد.
ب) تحقّق این هدف مستلزم آن است که قرآن کریم بدون هر نقصان و یا زیادتى باقى بماند.
ج) عدم زیادت و نقصان در قرآن کریم نیازمند آن است که قرآن کریم، بر اساس هدایت پروردگار و با نظارت خود پیامبر صلىاللهعلیهوآلهوسلم جمعآورى و مترتب گردیده باشد.
حکیم بودن و عاقبت اندیشى پیامبر صلىاللهعلیهوآلهوسلم اقتضاء دارد که به چنین امر مهمى در زمان حیاتش اهتمام ورزیده و آن را به بعد از حیات خود به تأخیر نیانداخته باشد
کلیدواژهها: جمع قرآن کریم، حکمت الهى، حکمت پیامبر اسلام صلىاللهعلیهوآلهوسلم ، توقیفى بودن ترتیب قرآن کریم.
کتاب: زندگانى حضرت محمد(ص) ص 521
نویسنده: رسولى محلاتى
از حوادث سال هفتم یکى هم داستان رد شمس و بازگشتن خورشید استبه دعاى رسول الله (ص) که کازرونى و دیگران نقل کردهاند، و حافظ گنجى شافعى آن را در فتح خیبر و هنگام تقسیم غنایم ذکر کرده است. ما آن را از روى مشکل الآثار علامه طحاوى(به نقل احقاق الحق)براى شما نقل مىکنیم، که او به سند خود از اسماء بنت عمیس روایت کرده است که روزى هنگام عصر رسول خدا(ص)سرش را در دامان على(ع)نهاد و حالت وحى بر آن حضرت عارض شد و طول کشید تا غروب شد و على نماز عصر نخوانده بود اما به احترام پیغمبر نتوانست از جا برخیزد و چون پیغمبر برخاستبه على(ع)فرمود: آیا نماز عصر خواندهاى؟عرض کرد: نه.
پیغمبر دعا کرده گفت:
هجرت و زمینههای آن
در عربستان افراد زیادی به قصد تجارت و یا به جا آوردن حج به مکه سفر میکردند. محمد از این موقعیت استفاده کرد و بختش را برای یافتن خانهای جدید برای خود و پیروانش آزمود. پس از چندین مذاکره ناموفق، در صحبت با تعدادی از اهالی یثرب (که بعدها مدینه خوانده شد) امیدی یافت.جمعیت عرب یثرب بدین جهت که گروهی از یهودیان در آن شهر زندگی میکردند، با یکتاپرستی تا حدی آشنا بودند.گروهی از اهل یثرب که به مکه آمده بودند با محمّد پیمانی بستند که به «پیمان عقبه اول» شهرت یافت.
محمد در مکه
محمد در دوران نوجوانی در جنگهای فجار شرکت کرد؛ اگرچه گزارشها در جزئیات نحوه شرکت او اختلاف نظر دارند.بنابر نقل قولی منسوب به محمد، او بعدها و پس از ظهور اسلام، اعلام کرد که از شرکت در این جنگها، که در ماه حرام رخ داده بود، پشیمان نیست.سن او در هنگام بروز این جنگها (که چندین سال طول کشید) ?? تا ?? سال بودهاست .
نامها و عناوین محمد
نام عربی «محمد» به معنای «قابل ستایش» یا «ستوده»، که چهار بار در قرآن تکرار شدهاست، رایجترین نام پیامبر اسلام است. وی همچنین به «الامین» (قابل اعتماد) معروف بود.