نقش معلم در شکوفایی خلاقیت ویژگی های افراد خلاق روان شناسان ویژگی های افراد خلاق را مورد بررسی و مطالعه قرار داده اند. در پژوهش هایی که توسط استینر (1965) و بارون (1969) و باربارا کلارک(1979) صورت گرفته، صفت های ذیل به عنوان ویژگی های افراد خلاق، که عموماً برخوردار از آن هستند، بیان شده است:
|
ارتباط برنامه ریزی آموزشی و درسی با تکنولوژی آموزشی درباره ی ارتباط تکنولوژی آموزشی و برنامه ریزی درسی دیدگاه های متفاوتی وجود دارند. از دیدگاه سنتی، بین تکنولوژی آموزشی و برنامه ریزی درسی هیچ گونه ارتباطی وجود ندارد. اولین بار تابا، با ترسیم پیوستاری نشان داد که چگونه طراحی برنامه ی درسی و تکنولوژی آموزشی از هم متفاوت اند، ولی در عین حال هم سو و هم جهت و در طول یکدیگر دریک پیوستار قرار دارند. در یک طرف این پیوستار در مورد متغیرها تصمیم گیری های کلی و کلان به عمل می آید و در طرف دیگر آن، این متغیرها باید توسط معلم با به کارگیری تکنولوژی آموزشی، در جریان آموزش به شکل عملیاتی در آیند. در دیدگاه جدید تر، برنامه ریزی درسی و تکنولوژی آموزشی با یکدیگر هم پوشی کاملی دارند و تمیز و تفکیک بین این دو نظام مشکل است.
|
نمایش اولین روبات شخصی قابل برنامه ریزی جهان
"روبوداینامیک" در کالیفرنیا روبات شخصی را طراحی و تولید کرده که از قابلیت برنامه ریزی و تغییر کامل برخوردار است و می تواند به عنوان روباتی شخصی در همه کارها کاربر خود را همراهی کند.
روباتهای شخصی در پی خودروهای پرنده و کوله پشتی های جت دار پرنده که در حال حاضر در دسترس افراد مختلف قرار دارند، در حال تبدیل شدن به یکی از ابزارهای معمول زندگی هستند، البته هنوز روباتهایی که بتوانند در تمامی کارهای خانه به افراد کمک کنند تولید نشده اند.
|
سلولهای بنیادی ،اکسیر زندگی
درطول تاریخ بشر ، همیشه این دغدغه وجود داشته است که کیفیت زندگی برای کسانی که از بیماری ها ی مختلف رنج می برند به بالاترین حد برسد، سلول های بنیادی انقلاب وتحولی شگرف در علوم پزشکی ایجاد کرده است .
انقلاب جدید علم پزشکی ، شناسایی و جداسازی سلول های با کیفیت است،سلول هایی که توانایی تبدیل و تمایز به انواع مختلف سلولهای دیگر را دارند و از آنها میتوان در تولید سلولها و نهایتاً بافتهای مختلف دیگر استفاده کرد.به دلیل توانایی منحصر به فرد سلولهای بنیادی، این سلولها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی می باشند. تصور کنید که این سلولها بتوانند حافظه بیمار مبتلا به آلزایمر را به وی برگردانند،پوستی را که در اثر سانحه آسیب دیده جایگزین کنند یا بیمار معلولی را قادر به راه رفتن دوباره کنند!
|
معلمان پرورشی در اولویت استخدام قرار دارند
وزیر آموزش و پرورش در جمع معاونان پرورشی استان ها گفت: معلمان پرورشی در اولویت جذب از تربیت معلم و استخدام قرار دارند. به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، حاجی بابایی در جمع معاونان پرورشی استان ها در اردوگاه باهنر تهران گفت: در احیا و ساماندهی به دروس پرورشی نگاه ویژه ای داریم و این نوید را می دهم که اولین رشته و کسانی که از تربیت معلم جذب خواهیم کرد، معلمان پرورشی هستند.
|
پرورش خلاقیت
شناخت استعدادهای ذهنی و سازمان دهی و مدیریت ذهن دانش آموزان به نحو اثربخش با استفاده از روحیه ی شاد و امیدوار، در خلق ایده های جدید و نوآوری در محصول یا خدمات، از ارکان اصلی پیشرفت و توسعه ی هر جامعه ای محسوب می شود و زمینه ی اشتغال در آینده را فراهم می سازد.خلاقیت و نوآوری در عمل با هم تفاوت دارند. خلاقیت به مفهوم آماده کردن ذهن برای درک و کشف حقیقت و پرورش فکر خلاق است که با روحیه ی شجاع، آغازگری را در پی دارد و دارای جنبه ی ذهنی است. نوآوری جنبه ی اجرایی دارد که با مدیریت ذهن و هدایت آن در جهت از قوه به فعل درآوردن استعدادها همراه است. نوآوری مکمل خلاقیت است و هر دو با هم کارآفرینی را به وجود می آورند.
الگوهای آموزش خلاقیت |
معلمان جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند
حاجی بابایی اکرد: امروز اگر در جامعه می گویند به معلمان خوب رسیدگی می شود نقطه مهمی در آموزش و پرورش اتفاق افتاده است . ما به یاد داریم در گذشته این طور نبوده و پایین ترین قشر در جامعه معلمان بوده اند.اما امروز معلمان ما جایگاه ویژه ای پیدا کرده اند.
حاجی بابایی در جمع معاونان پرورشی تصریح کرد: هر چه نیرو دارید بگذارید و در این قسمت عملیاتی کار کنید و در بحث پرورشی تمام نیرو هایتان را به خط مقدم بیاورید که سنگر اول مدرسه است. اگر معلمی در مدرسه راه هم برود و با دانش آموزان صحبت کند خوب است و اثر تربیتی دارد. شما حتی می توانید در مدارس تعدادی آدم فکور را بیاورید و از مربی های برجسته استفاده کنید و از آنها همفکری و کمک بگیرید.