دانش فقط سه گونه است : آیه ای استوار یا قانونی عادلانه و یا سنّتی پایدار و جز آن تنها فضیلت است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار
روش های طلایی درس خواندن
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:27 عصر  

راهبرد های مطالعه و یادگیری:

 

روانشناسان یادگیری در طول بیست سال اخیر به پیشرفت های عظیمی دست یافته و به دیدگاههای تازه ای نسبت به مطالعه و یادگیری رسیده است. نظریه ها و روش های جدید یادگیری و مطالعه که عمدتاً از روانشناسی خبر پردازی  سر بر آورده اند. در بسیاری از مواقع مکمل نطریه ها وروش های قدیمی هستند، اما در بعضی موارد با آن ها متفاوت است. بنا بر نظریه های قدیمی خواندن که در روش های مطالعه زیر بنای روش های تند خوانی قرار گرفته، چنین فرض شده است که سرعت مطالعه وابسته به حرکات سریع چشم است، یعنی هر چقدر چشم سرعتر از روی کلمات بگذرد، ذهن نیز سریع تر اطلاعات موجود در کلمات را درک می کند. بر خلاف این نظریه در روان شناسی یادگیری جدید که از یک رویکرد خبرپردازی یا پردازش اطلاعات سر چشمه می گیرد، اینگونه استدلال می شود که عامل مهم در سرعت مطالعه، پردازش اطلاعات در ذهن خواننده است. یعنی هر چه ذهن آدمی اطاعات دریافتی را سریع تر پردازش کند، سرعت درک ولذا سرعت مطالعه او نیز بیشتر خواهد بود. تفاوت های فردی افراد در خواندن به فرآیند پردازش اطلاعات مرکزی وابسته است نه به فرآ یند های حسی پیرامونی.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
شرط اول کامیابی در زندگی
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:27 عصر  

شرط اول کامیابی در زندگی

 

کلید



 



خیلی از ما انسانها در زندگی تصمیماتی گرفته ایم و یا هدفی را دنبال کرده ایم اما از دنبال کردن آن ها تا رسیدن به نتیجه عاجز بوده ایم. فکر می کنید مشکل در کجا بوده؟

 

در موجودات جاندار، اعم از گیاه و حیوان، تربیت یکی از عوامل اصیل تکامل شمرده شده است. یک گل زییای بیابانی با تمام لطافت و زیبایی‏اش چون خودرو رشد نموده و از تربیت بهره‏ ندارد، به طور مسلم نواقصی به همراه خواهد داشت؛ و حال آنکه در صورت برخورداری از پرورش کمالاتش افزایش یافته، از نارسائی برکنار خواهد ماند.

 

آن دسته از روحیات ما انسان‏ها که جزء صفات پسندیده محسوب می‏شود مانند اراده، اگر از اصل پرورش برخوردار نباشد، دچار نواقصی خواهد بود و این تعلیم و تربیت است که می‏تواند انحرافات روحی را از بین برده، آنها را تعدیل نماید. مطالعه جریانات زندگی گذشته ما آشکار می‏سازد که در مواردی عجولانه تصمیم گرفته، دنبال کاری رفته‏ایم، و یا در اوقات دیگری به جای مرحله اجرای عمل، به تفکرات وسواسی پرداخته، از مرحله عمل دور مانده‏ایم و در هر مورد شکست‏هایی نصیب ما شده است.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
خنده و تأثیر آن بر سلامتی
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:27 عصر  

خنده و تأثیر آن بر سلامتی

 

 

زندگی روزانه ما سرشار از فراز و نشیب هایی است که موجب نوسان روحیه ما می شود. رویدادها زمانی ما را غمگین و ناراحت کرده و گاهی باعث شادی ما می گردد. جمله معروفی است که :اغلب مردم تقریبا به همان اندازه ای شاد هستند که انتظارش را دارند . در واقع آنچه که در زندگی ما رخ می دهد آنقدرها تعیین کننده شادی ما نیست بلکه بیشتر،  نوع واکنش ما به رخدادهاست که نقش تعیین کننده دارد . از آن جایی که انسان افکار و اندیشه های خود را برمی گزیند الزاماً تعیین کننده میزان شادی های خویش است .

تحقیقات نشان داده اند که خنده نه تنها سبب نشاط افراد  می گردد بلکه سلامت آنها را نیز تضمین می کند . خنده سیستم ایمنی بدن را مقاوم ساخته و توانایی بدن را در مبارزه با عفونت افزایش می دهد . از طرفی سبب کاهش سطح هورمونهای استرس زا شده و از تأثیر گذاری آنها بر روی سیستم ایمنی بدن جلوگیری می کند. خنده باعث افزایش ترشح اندورفین از مغز می شود، ماده ای که نقش تسکین دهنده  را در دردها و رنج های ما دارد . ترشح اندورفین علاوه بر افزایش توان ما در برابر مقاومت در مواجهه با استرس ها و ناراحتی ها موجب افزایش بازدهی سیستم تنفسی ما می شود و تأثیر آن درست مثل زمانی است که به ورزش دو پرداخته ایم .هنر شاد بودن مستلزم توانایی خندیدن به مشکلات در کوتاه ترین زمان ممکن پس از وقوع آنهاست . اگر دقت کنید می بینید که کودکان بطور طبیعی و بدون توجه به اطراف و یا احساس خجالت تقریباً به همه چیز می خندند. گویی می دانند که خندیدن ، آنها را سالم و متعادل نگه می دارد.

برای شاد بودن باید بر افکار شاد متمرکز شویم. هر چند ما غالباً برعکس عمل می کنیم. یعنی تعریف ها و تمجیدها را ناشنیده می گیریم و حرف های ناخوشایند را مدتها در ذهن نگه می داریم .لازمه شاد زیستن جستجوی زیبایی ها و خوبی هاست. یکی زیبایی منظره را می بیند و دیگری کثیفی پنجره را . گاهی می توانیم در مواجهه با استرس های محیطی با رفتارهایی مانند صحبت های خنده دار، علاوه بر کاهش استرس ، محیط را برای بررسی مشکل واقعی و پیدا کردن راه حل مهیا کنیم . راه دیگر این است که سعی کنیم همیشه لبخند به لب داشته باشیم ، هر چند طرف مقابل ما اخمو باشد!شما برای شاد زیستن چه می کنید؟

 


نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
خودمان را دست کم نگیریم
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:12 عصر  


خودمان را دست کم نگیریم 

 

هیچ گاه تأثیر و قدرتی را که ذهن ما روی زندگی مان می گذارد نباید دست کم گرفت؛ بلکه قدرتی که ذهن همه ی ما انسان ها از آن برخوردار است، می تواند در بسیاری از مسائل تأثیرات چشم گیر و قدرتمندی روی زندگی مان داشته باشد و هم چنین راه های درست و مثبت را به ما نشان دهد .

 

اعتماد به نفس

 

 اثرات و نشانه هایی که مبنی بر کمبود اعتماد به نفس در افراد است، قابل شناسایی بوده و از این طریق می توان مشکلات و کمبودها را تشخیص داد و آن ها را برطرف کرد. برای داشتن اعتماد به نفش ابتدا باید ذهنیت هایمان را تصحیح کنیم.

 

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
موتور زندگی را روشن نگه دارید
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:12 عصر  


موتور زندگی را روشن نگه دارید


انگیزه

 

 

 

 

 

 

تاکنون چند بار یک فعالیت جدید را با شور و شوق آغاز کرده‌ اید؛ اما پس از مدت کوتاهی، انگیزه خود را از دست داده‌ اید؟ این موضوع اغلب باعث ناامیدی و عدم ادامه فعالیت می ‌شود؛ اما خوشبختانه با کمی فکر و عکس‌ العمل مناسب می توانید این احساس منفی را تغییر دهید.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
منابع استرس زا در زندگی همسران
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:12 عصر  



منابع استرس زا در زندگی همسران

 

 وقتی زن و شوهر هر دو زیر فشار روانی هستند احتمالاً بهتر است بحث در مورد موضوعات مهم و تصمیم گیریهای پر اهمیت را به بعد موکول کنند. اگر با رفتار بی تناسب همسر خود روبرو هستید، با توجیهاتی نظیر" خسته است"، " بی حوصله و ناراحت است"، با او برخورد کنید و حتی المقدور از ذهنیاتی مانند" قصد تحقیر مرا دارد، کار همیشگی اوست"

 

 


استرس

ابعاد مختلف زندگی زناشویی با فشارهایی روبروست که می تواند به روابط زناشویی زوجین لطمه وارد کند.

 

در حقیقت منابع استرس زا در زندگی زناشویی بسیار متعدد است برای مثال زن و شوهر در سال های نخست ازدواج با تصمیم گیریهای متعددی از جزئی( مثلاً تعیین محل قرار دادن قفسه لباس) تا کلی ( تعیین محل زندگی) روبرو هستند. مسایلی مانند هماهنگ کردن ساعات کار بیرون منزل، تعیین وقت صرف غذا و امور مالی خانواده هم موارد دیگری است که می توان به آن اشاره کرد و چون عقاید، عادتها و روش هاس اشخاص با هم تفاوت دارند، تصمیم گیری های دایم، امتیاز دادن و امتیاز گرفتن و به توافق رسیدن ممکن است تولید اصطکاک کند. همچنین زوج هایی که در نزدیک محل زندگی یکی از والدین زندگی می کنند تحت تاثیر معیارهای حاکم بر خانواده پدر و مادر با مشکلاتی روبرو می شوند. تولد نخستین فرزند خانواده مشکلات تازه ای به وجود می آورد  و می تواند شکل و شمایل روابط زناشویی را تغییر دهد. تولد کودک و مراقبت از او مسلماً بار سنگینی بر دوش مادر است. اما آنچه کمتر مد نظر قرار می گیرد این است که پدر هم در اثر تغییراتی که در زندگی اش بوجود می آید تحت تاثیر قرار می گیرد.

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
نخستین وظیفه بعد از ازدواج
چهارشنبه 90 اردیبهشت 21 , ساعت 1:12 عصر  


نخستین وظیفه بعد از ازدواج

 

 

لازم است زن و شوهر در آغاز زندگی یکدیگر را بشناسند، با طرز تفکر، اخلاق، خواسته ها، تمایلات و توان جسمی هم آشنا شوند، از نقاط ضعف و قوت یک دیگر آگاهی یابند و این شناخت هم به منظور تحکیم بنیاد زناشویی و دست یابی به راه های تنظیم زندگی، تعدیل خواسته ها و حداکثر استفاده کردن از امکانات موجود باشد، نه به قصد عیب جویی و کشف نقاط ضعف شخص مقابل.

 

 

ازدواج

 

 اگر با بینش مناسب در صدد شناخت یک دیگر برآمدند و در هم دیگر نقطه ضعفی یافتند، هرگز سر و صدا راه نمی اندازند، بلکه سعی می کنند وضع موجود را اصلاح نمایند. نقطه ضعف، از دو حال خارج نیست: یا نقص جسمانی است و یا اخلاقی و روانی.

 

 اگر نقص جسمانیِ قابل اصلاح است، که در این صورت باید در صدد چاره برآیند و از طریق معمول، آن را اصلاح نمایند. چنان چه نقص جسمانیِ غیر قابل اصلاح باشد، در این صورت باید زندگی خود را با وضع موجود، تطبیق دهند و تا پایان عمر با هم زندگی کنند. و اما اگر نقص اخلاقی و روانی است، در این صورت با خیرخواهی و تفاهم، در صدد اصلاح آن برآیند، و اگر با بردباری و مهربانی عمل نمایند غالباً اصلاح و حداقل تعدیل خواهد شد و اگر در اصلاح عیب اخلاقی توفیق نیافتند، باز هم به صلاح آن هاست که با گذشت و اغماض، آن را نادیده بگیرند و خود را با وضع موجود تطبیق دهند. مرد اگر نقصی در همسرش می بیند و احساس می کند که قابل اصلاح نیست، همسرش را با همان نقص بپذیرد و تصمیم بگیرد هر طور شده با او زندگی کند. مثلاً، اگر همسرش عصبانی است اسباب عصبانیت او را فراهم نسازد و اگر عصبانی شد بردباری و گذشت نشان بدهد.

 

 

 

 

ادامه مطلب...

نوشته شده توسط حمید امامی راد | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   16   17   18   19   20   >>   >
درباره وبلاگ

مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار

حمید امامی راد
اوقات شرعی
فهرست اصلی
بازدید امروز: 27 بازدید
بازدید دیروز: 169 بازدید
بازدید کل: 413770 بازدید

شناسنامه
صفحه نخست
پست الکترونیک
پارسی بلاگ
وضعیت من در یاهو
نوشته های پیشین

مرداد 89
شهریور 89
اردیبهشت 90
فروردین 90
بهمن 89
دی 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
خرداد 90
تیر 90
مرداد 90
شهریور 90
مهر 90
آبان 90
آذر 90
دی 90
بهمن 90
اسفند 90
فروردین 91
اردیبهشت 91
خرداد 91
تیر 91
مرداد 91
شهریور 91
شهریور 92
تیر 92
آذر 92
خرداد 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
شهریور 93
دی 93
خرداد 94
تیر 94
شهریور 94
لوگوی وبلاگ من

مدرسه ابتدایی پسرانه غیر دولتی امام هادی (ع) سبزوار
لینک دوستان من

دست خط ...
بسم الله العلی العظیم
فرج نزدیک است...
آموزشی - مذهبی
محمد قدرتی MOHAMMAD GHODRATI
ورزشهای رزمی
حرفهای آسمانی
ایستگاه عاشوراییان
مهدویت
*مظلومیت اهل البیت(علیهم السلام)*
بسیجیان عملیاتی
دکتر علی حاجی ستوده
طواف دل
اشتراک در خبرنامه

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ

17 راهکار ساده برای این که خیلی خیلی باهوشتر شوید
دو داستان عبرت آموز از نهج البلاغه
فضاهای متفاوت برای دوست یابی!
نکاتی برای داشتن یک خانواده اخلاقی
پوشش مادر در منزل چگونه باید باشد؟
ثواب شاد کردن کودکان
طالبان فرزند صالح بخوانند
[عناوین آرشیوشده]